Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Kedvenc sült/fűszeres/szószos...

Kedvenc sült/fűszeres/szószos halas recepted?

Figyelt kérdés
Úgy ennék valami fincsi halat, de nem értek a halakhoz. A TI kedvenceitekre lennék kíváncsi (esetleg recepttel). A rántott hal uncsi. Milyen halból? Milyen körettel? Kicsit finnyás vagyok, úgyhogy valami jóóóól átsült, vagyis lazac vagy hasonló esélytelen :)
2012. máj. 20. 13:13
 1/6 anonim ***** válasza:
51%
Nemigazán tiszta: jól átsültet akarsz, vagy az átsült az esélytelen.
2012. máj. 20. 13:30
 2/6 anonim ***** válasza:
100%

A lazacot is át kell sütni.

Olajozd ki a tepsit, tegyél rá besózott halszeleteket (tonhal, tőkehal vagy amit akarsz), borítsd be paradicsomkarikákkal, utána bazsalikomlevelekkel (igazival, a szárított nem jó), jó sokkal, utána mozarellakarikákkal (lötyis). Süsd 200 fokon 20-30 percig fólia alatt, ha sok levet ereszt, merd le róla, majd 10-15 perc alatt fólia nélkül pirítsd rá a sajtot.

Köret: saláta, rukkola, uborka (nyersen, öntet nélkü), ha nem fogyózol, akkor sült krumpli is.

2012. máj. 20. 13:33
 3/6 anonim ***** válasza:
A borsot elfelejtettem, őrölt bors is mehet a sóval.
2012. máj. 20. 13:34
 4/6 A kérdező kommentje:

A lazacot példának mondtam, amikor pácoltan, nyersen eszik. Mivel, hogy írtam, hogy nem értek hozzá, nem tudtam, hogy máshoz is eszik, ugyanis a csapból is a nyers változat folyik.

Második: jól hangzik, és egyszerűnek tűnik. Azt hiszem a jövőhéten az lesz egyik nap. Nem fogyózom, ma volt sült krumpli, de meglátjuk. Köszönöm

2012. máj. 20. 13:51
 5/6 anonim ***** válasza:
Van a Knorrnak vagy a Magginak (nem emlékszem) ilyen tejszínes halas alap pora. Azt kell összekeverni tejszínnel, ráönteni a halszeletekre, berakni a sütőbe, és kész. Rizzsel szoktuk enni. Imádom :) Amikor nincs kedvünk főzni, akkor maradnak az ilyen alapporok, de nem tudom neked most mennyire van főzhetnéked... :D
2012. máj. 20. 14:19
 6/6 anonim válasza:
Balin kibelezve megpucolva besózva nyárson
2012. máj. 27. 18:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!