Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Gáztűzhely lángján a szalonna...

Gáztűzhely lángján a szalonna megnyársalodik? Lehet egyáltalán azon nyársalni?

Figyelt kérdés

2012. júl. 24. 23:18
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
Nem tudom, hogy ugyanolyan lesze, mert sose volt türelmem nyárs fölött megsütni, kb. 40-50 perc után feladtam mindig. Serpenyőben gyorsabban megsül, az egyszer biztos. Én imádom.
2012. júl. 24. 23:44
 12/21 anonim ***** válasza:
ahogy nyársalnád is felszeleteled,belerakod,összecsukod és annyi nem nagy ördöngősség:D
2012. júl. 24. 23:44
 13/21 A kérdező kommentje:

Én nagy darab szelet szalonnára gondoltam de akkor majd kisebre ævágom ha szerzek eg y olyat

addig is SZALONNA FOREVER!!!!

2012. júl. 24. 23:48
 14/21 anonim ***** válasza:
meggyújtani végképp nem kell a szalonnát
2012. júl. 25. 02:12
 15/21 doboszoli ***** válasza:

Gáztűzhely nyílt lángján szalonnát sütni , finoman szólva ,

nem egy bölcs gondolat...Ha nem hiszed, próbáld ki, többet biztos nem fogod.

De, hogy ne kelljen magad megfosztani az ilyen örömöktől télen sem, (bár a parázsló tűz melletti fröccsös beszélgetés feelingjét nem pótolja), kiballagsz a "lengyel piacra", és 2-3 ezer forintért tudsz venni ilyen sütő fogót.

Mondjuk utána a konyhában való szellőztetés nem lesz kispálya.

2012. júl. 25. 05:36
 16/21 Salx Narval ***** válasza:
Elsőként is amit fontos lehet, a gáz azon túl, hogy mérgező, nagyon kellemetlen ízűvé teszi, a benne lévő adalékok miatt az ételt, ha közvetlen érintkezik vele. Amit már írtak, a zsír ráfolyik a tűzhelyre és meggyullad, nem utolsó sorban, a szalonnát nem a nyílt lángba kell tartani. Megoldás lehet konyhai szalonnasütésre, a grillezés, serpenyőben sütés és a sütőben alufóliába tekerve is kiváló. Talán a grill ál legközelebb a szabad tűzön pirított szalonnához.Létezik olyan grillfűszer is, ami füstös ízt kölcsönöz az ételnek. A gáztűzhely lángján ne piríts semmit.
2012. júl. 25. 05:42
 17/21 Salx Narval ***** válasza:
Jut eszembe, nem csak grillfűszer, hanem étolaj is létezik ilyen füstös ízesítésű, onnan tudom, mert egyszer véletlenül ilyent vettem.:D Amúgy, nekem ízlett a benne sütött hús.
2012. júl. 25. 05:55
 18/21 anonim ***** válasza:

lehet kapni két végés hegyes kis fa grillnyársakat rablópecsenyéhez,amit sütőben sütök.én ezekre szoktam hússal, hagymával... stb szalonnát is nyársra húzni, és a tepsi tetejére kereszetbe fektetni. a fa két vége kilóg, azzal lehet forgatni a nyársakat. alá fólia, hogy a zsír arra csöpögjön, ne égjen a tepsi aljára. csak szalonnával is el tudom képzelni, a fóliára még kenyérszeletek is raknék, hogy az fogja föl a szalonna zsírját.

csak egy tipp.

2012. júl. 25. 06:22
 19/21 anonim ***** válasza:

Szeld fel a szalonnát, tedd egy üres teflon-edénybe, és azzal együtt rakd a lángra, ahogy forgatod a szalonnát benne egyik oldaláról a másikra, pont olyan lesz, mint a nyárson-sült szalonna.

A teáltalad tervezett módszerrel ha csak egyetlen csöpp zsír is bele-esik a nyílt lángba, akkor abból még akár lakástűz, vagy személyes sérülés is lehet (ha éppen föléhajoltál és a zsírtól fellobbanó láng belekap a hajadba)

Ne reszkírozz, rakd teflonba!

2012. júl. 25. 08:03
 20/21 anonim ***** válasza:
Bátyámék már kipróbálták anno a kollégiumban, hát... :D Egyetemista létükre inkább nem próbálkoztak vele többször. Azt hiszem, ez kb. mindent elmond...
2012. júl. 25. 12:21
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!