Hogyan tudnék marcipános bevonatot készíteni tortára?
Valami ilyesmit szeretnék elkészíteni. Ezt hogyan lehet így megcsinálni?
Nagyon bonyolult?
készen megveszed a masszát,
porcukros deszkán kinyújtod, ráfekteted
(még nem csináltam, de olvastam)
A házimarcipán fele porcukor, fele darált mandula, kis rum, kis víz, ez golyóbisnak jó, de tortafedésre nem lesz elég egynemű.
háát,tehetsz egy próbát-de azért nem olyan egyszerű ám,főleg ha még soha nem csináltad..!
nem tudom pontosan mekkora tortát akarsz,de általában min 50-60dkg kell ha az egészet be akarod vonni. marcipánt vehetsz tescóba,cukrászdákba. de amúgy nagyon drága.fél kg marcipán olyan 2ezer körül van.
ha mégis belevágsz a dologba,akkor,úgy csináld mintha tésztát sodornád,csak liszt helyett porcukot szórj alá,és ugy rakd rá a tortára,hogy amikor már jó nagyra kisodortad (ne legyen túl vékony se) akkor csavard fel a nyújtófára és ezután a tortára terítsd rá,majd a kezeddel simítsd rá a tortára,a felesleget meg vágd le
Otthon is tudsz marcipánt csinálni,és sokkal olcsóbb,mint a kész.
Azonos mennyiségű héj nélküli mandulát és porcukrot darálj finomra és tegyél hozz tojásfehérjét. Óvatosan adagold,mert nem biztos,hogy egy egész tojás fehérje kell bele.
Gyúrd jól össze. Ha kemény,még adj hozzá fehérjét,ha túl puha,akkor porcukrot.
Ételfestékkel, színezheted.
Két folpack között nyújtsd ki,akkor nem ragad sem a deszkára,sem a nyújtófára.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!