Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Mi a titka a marcipános...

Mi a titka a marcipános burkolásnak?

Figyelt kérdés

Már több marcipános tortát csináltam, de amikor ráterítem a tortára, az oldalán "összegyűrődik", nem lesz szép sima, mint a cukrászdainak.

Mivel lehetne "kivasalni" vagy mi a titka, hogy ne gyűrődjön?

Próbáltam már pillefondantot is, de dettó ez a gondom.


2011. márc. 8. 22:08
 1/3 anonim válasza:
100%

Szia!

Nem kell sokkal nagyobbra kinyújtani mint maga a torta, csak annyira hogy a magasságától kb 3-4 centivel legyen nagyobb, keményítő és porcukor keverékén, és amikor ráborítod, először a tetejét jól rá kell simogatni, az oldalát meg az egyik kezeddel simítsd, a másikkal közben folyamatosan húzkodd ki apró mozdulatokkal a gyűrődéseket. Ja, és az alján pizzavágóval a legkönnyebb levágni.

2011. márc. 9. 01:07
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/3 anonim ***** válasza:

Akkor a legegyszerűbb a marcipánnal dolgozni, ha jóval nagyobbra nyújtod, mint a torta, ás a felesleget levágod. Hátha ez segít:

[link]

[link]

2011. márc. 9. 09:00
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/3 A kérdező kommentje:

Köszi a segítséget!


Igaz, most szögletes tortát csináltam, jóval nagyobbra nyújtottam és csodaszép lett, nem ráncosodott sehol:)

2011. márc. 13. 13:52

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!