Mi a titka a marcipános burkolásnak?
Már több marcipános tortát csináltam, de amikor ráterítem a tortára, az oldalán "összegyűrődik", nem lesz szép sima, mint a cukrászdainak.
Mivel lehetne "kivasalni" vagy mi a titka, hogy ne gyűrődjön?
Próbáltam már pillefondantot is, de dettó ez a gondom.
Szia!
Nem kell sokkal nagyobbra kinyújtani mint maga a torta, csak annyira hogy a magasságától kb 3-4 centivel legyen nagyobb, keményítő és porcukor keverékén, és amikor ráborítod, először a tetejét jól rá kell simogatni, az oldalát meg az egyik kezeddel simítsd, a másikkal közben folyamatosan húzkodd ki apró mozdulatokkal a gyűrődéseket. Ja, és az alján pizzavágóval a legkönnyebb levágni.
Köszi a segítséget!
Igaz, most szögletes tortát csináltam, jóval nagyobbra nyújtottam és csodaszép lett, nem ráncosodott sehol:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!