Ekkora forróságban mi a létező legjobb/leghidegebb süti, amit lehetne készíteni?
Amerikai sajttorta
Hozzávalók:
15 deka édes keksz
7, 5 deka vaj
6o deka krémsajt
15 deka porcukor
1 vaníliarúd
3 tojás
1 citrom reszelt héja
1 evőkanál porcukor
Először a torta alsó, kekszes részét készítem el. Ehhez először porrá töröm a kekszet . Ezután folyósan puhára olvasztom a vajat, majd egy nagy tálban alaposan összekeverem a kekszmorzsával. Ezután előveszek egy 20 centis tortaformát, és belenyomkodom a masszát, majd beteszem a hűtőbe, hogy egy kicsit megdermedjen. Amíg ez megtörténik, jöhet a krém összeállítása: először
kézi robotgéppel habosra keverem a tetemes mennyiségű sajtot a porcukorral és a vanilíarúd kikapargatott, illatos szemecskéivel. Ezután egyenként hozzáadom a
három tojást és a tojássárgákat, és ezzel is jól felhabosítom a krémet. Belereszelem a citrom héját, majd az egyik citromfél levét is belecsepegtetem.
Ha ezzel megvagyok, akkor előveszem a hűtőben várakozó tortaformát, és ráteszem a krémsajtos krémet
majd a tortaformát be a sütőbe.30-35 perc alatt kész, arany színű fedőréteg jelzi.
Ha kihűlt be a hűtőbe, napokig eláll.Mellé bármilyen lekvárt szoktam díszítésként rakni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!