Spárgát szeretnék főzni. Mit kell vele csinálni, miután hazahoztam a boltból?
Leírná nekem valaki pontról pontra?
Ja, még annyi, hogy azt hiszem fehér színűt lehet csak kapni nálunk. Köszi:)
snémetországban élek és itt éppen dübörög a spárga szezon.
akkor friss és jó a spárga ha megnyomod a végét és víz jön ki belöle nem tökre száraz. a lényeg hogy krupli pucolóval(de persze rendes késsel is lehet) körbe lehámozod az egészet mint egy répát, hogy a felsö fás részt leszedjed.(ezt fözés után érzed ha nem jól pucoltad meg mert a külseje fás marad a belseje meg puha) vigyázz a rügyre azt ne vágd le az a legfinomabb. aztán mi holland szósszal szoktuk csinálni. maga a spárgát megfözöd sós vizben (ha össze vágod szerintem jobb, de egészben is lehet) és mi maggi holland szószt csinálunk rá.(tuti a netröl tudsz leszedni rendes hollandszósz receptet) és vagy kicsi fasírttal meg föt kruplival tálaljuk vagy akár sült hallal, mindegy. én imádom.
Én spárgakrémlevest szoktam készteni.
Az előkészítés ugyanaz,mint ah a fenti válaszoló leírta.Mikor megpucoltad,összevágod olyan 3-4 centis darabokra.Irány a fazékba és rá annyi húsleves,hogy bőven elfedje.(Ha éppen nincs húslevesed,akkor lehet leveskockából is.)Megfőzöd.Mikor megfőtt összeturmixolod,és hozzáöntesz olyan 2 deci tejszínt.Egy kis bors,szerecsendió,meg egy kevés liszt,mintha sóznád,hogy elég krémes legyen.Tálláskor zsemlekocka,reszeltsajt.
Én minden krémlevest ugyanerre a kaptafára csinálok,ugyanezekkel a fűszerekkel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!