Sós TUC kekszet szeretnék sütni, tudnátok receptet írni vagy linkelni?
Nem izélésből, de ugyanolyat, mint a bolti, nem fogsz tudni otthoni körülmények között előállítani.
Miért is? Mert teli van állományjavítókkal, ízfokozókkal, tartósító- és más ilyen- olyan szerekkel.
Ha pedig vmilyen más, sós rágcsálnivalót szeretnél sütni, teli van a net recepttel.
Pl: [link]
Az elsőnek köszönöm szépen, de a 3 éves kis lányomat nem tömném E-vel teli kekszekkel. Pont azért kértem receptet.
A 2. válaszolónak nagyon szépen köszönöm kipróbálom.
Utulsó: a stílusod nem éppen szalonképes, de van benne igazság, nem is kevés.
Az E-számokról bárki tudomást szerezhet, itt a neten is pl. már tv műsorokban is rávilágítottak, hogy nem minden
E-kóddal rendelkező összetevő káros...sőt egyik sem káros, mert nem kaphatna élelmiszeripari adalékanyag besorolást, ha bármi káros lenne benne. pl a sónak, hogy csak a legegyszerűbbet mondjam is van E-kódja.
ha valaki nagyon környezettudatosan szeretne élni, vegye a fáradságot és olvasson utána. Más kérdés, hogy a gyártók sokszor és indokolatlan mennyiségben használnak
adalékanyagokat, de addig míg egy termék zöld utat kap a gyártáshoz, forgalmazáshoz, nincs ok az aggodalomra.
viszont mindenkinek lehetőseége van otthon elkészíteni bármit, de ne feledje, mégegyszer mondom, hogy a só, paprika , a bors, liszt,és még 100 ezer megszokott termék... stb alapvető dolgok is be vannak sorolva az E-kód rendszerbe.
folyt... max egy háziasszony nem jut hozzá bizonyos ízfokozókhoz, térfogatnövelőkhöz, stabilizálószerekhez, színezékekhez.
ezek helyett használ fűszereket, sót, stb, zselatint, sütőport, élesztőt, aromákat, de ezek is mind "E"-k...
Nem vagyok sem tisztaságmániás sem pedig divat anya. Pusztán szeretnék a gyermekemnek kekszet sütni. A 3 éve alatt 2x volt beteg (megfázott) és csak 1 oltás illetve a fogja miatt volt lázas.
Tehát lehet, hogy valamit jól csinálok. Sajnos tisztában vagyok vele, hogy pusztán az alapanyagokban is sok E van. De talán a házi sütivel jobbat teszek egy picivel, mintha mindig a boltit enné.
Aki pedig nem szeretne beleszólni a nevelésbe, de mégis megterte kapaszkodjon meg nagyon, mert a gyerek minden nap bolti joghurtot eszik és ritkán, de gumicukrot is kap, na vége a tisztaságmániás divatanya imázsomnak. :) Megsütöttem a kekszet amit a linkben kaptam. Finom lett és jó érzés is, hogy nem a zacskóból szórtam a tányérra.
Köszönöm szépen a válaszokat!
nagyon méltányolom a házi készítést, jómagam is ezt teszem, de a korábbi válaszom hozzátartozott az igazsághoz.
Légy nyugodt, mert a létszat ellenére megértem az aggodalmadat.
ma már mindenkiben kétségek merülnek fel sajnos.
Nem olvastam a többi valaszt,de talaltam neked tuc receptet,ha nem fogod tudni,leforditom.
Kérlek fordítsd le nekem, istenien néz ki. Biztos mást is érdekelne.
Az utolsó elôttinek örükök, hogy közös nevezôn vagyunk! :) Megeszi Ô a saját kis koszát ( szó szerint, mert 1 évesen 2 marokra ette a homokot a homokozóból- zárható így állatok nem piszkíthatnak bele-hiába szóltam neki és hiába ültem mellette), nem is féltegetem ebbôl a szempontból, ahogy a most 6 hónapos névnapos fiamat sem
fogom. Csak olyan jó, hogy a házit eszi inkább a bolti helyett valamint (és most nagyon önzô leszek) olyan jó hallani amikor azt mondja, hogy "Anya ez nagyon finom, jó anya vagy!" Na ezért a mondatért és a puszikért érdemes,bármivel bármennyit pepecselni, pedig 5 perc alatt elfogy és ez így van rendjén! :)
Gratulálok neked, valóban jó anya vagy. akkor Dániel a pici fiad?:)
kellemes vasárnapot:)
üdv.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!