Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Van olyan, aki gőz fölött...

Van olyan, aki gőz fölött párolja meg a zöldségeket, nem pici zsírban és vízben?

Figyelt kérdés
2012. júl. 20. 22:01
 1/8 A kérdező kommentje:
Ez új vagy régi módszer, mik az előnyei? Én hogy tudnék ilyet, ha nincs lyukacsos tálam erre a célra?
2012. júl. 20. 22:02
 2/8 anonim ***** válasza:

Tésztaszűrőt tegyél a lábasba a víz fölé.Van olyan,amit rá lehet akasztani.Letakarod,és kész a párolóedény.

Nekem valahogy a vajon párolás jött be.Finoman megpuhul,és ízletes lesz.

2012. júl. 20. 22:05
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/8 anonim ***** válasza:
2012. júl. 20. 22:10
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/8 anonim ***** válasza:
Igen ,vajon párolás sokkal finomabb.Rama margarinnal is finom.
2012. júl. 20. 22:23
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/8 anonim ***** válasza:

Szóval ez a vajon párolás biztosan finomabb, mint a gőz fölötti párolás, az biztos, hogy főzve nem sok íz marad a zöldségben. Kipróbálom.


Ha nincs többezer Ft-os pároló edényed, jó ötlet a tésztaszűrő, ha nem sok zöldségről van szó.

Nekem van, de egyre ritkábban veszem elő.

Olyan nokedliszaggatóm van, ami egy lyukacsos tányér, tálca alakú, azt ráteszem a lábasra, amiben a víz forr, rá a zöldséget, van egy földőm, amivel pont be tudom fedni. Tökéletes.

2012. júl. 21. 07:28
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/8 anonim ***** válasza:

[link]


A felső sorban a 4.-ikről beszélek. Üzletben is, piacon is nálunk 800.- Ft-ért árulják. (A nokedlit csak beleöntöd, fakanállal percek alatt átkavartad rajta). Párolásra is jó.

2012. júl. 21. 07:37
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/8 A kérdező kommentje:

Neked nokedli és tésztaszűrőm is van, de ilyenek?:

[link]

[link]


Vajon hogy kell párolni?

2012. júl. 21. 14:34
 8/8 anonim ***** válasza:

Ha gőz felett akarod párolni a zöldséget, akármelyik nyeles-edényed jó, csak legyen hozzá valami földőd.


A vajon párolás szerintem normál lábasba pici vajon, átforgatni a zöldségeket, fűszerezni, korty vízzel födő alatt puhára párolod, és kész. Szerintem, én így fogom megpróbálni, eddig a nokedli-szaggatón gőz fölött pároltam.

2012. júl. 21. 15:58
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!