Van olyan, aki gőz fölött párolja meg a zöldségeket, nem pici zsírban és vízben?
Tésztaszűrőt tegyél a lábasba a víz fölé.Van olyan,amit rá lehet akasztani.Letakarod,és kész a párolóedény.
Nekem valahogy a vajon párolás jött be.Finoman megpuhul,és ízletes lesz.
Szóval ez a vajon párolás biztosan finomabb, mint a gőz fölötti párolás, az biztos, hogy főzve nem sok íz marad a zöldségben. Kipróbálom.
Ha nincs többezer Ft-os pároló edényed, jó ötlet a tésztaszűrő, ha nem sok zöldségről van szó.
Nekem van, de egyre ritkábban veszem elő.
Olyan nokedliszaggatóm van, ami egy lyukacsos tányér, tálca alakú, azt ráteszem a lábasra, amiben a víz forr, rá a zöldséget, van egy földőm, amivel pont be tudom fedni. Tökéletes.
A felső sorban a 4.-ikről beszélek. Üzletben is, piacon is nálunk 800.- Ft-ért árulják. (A nokedlit csak beleöntöd, fakanállal percek alatt átkavartad rajta). Párolásra is jó.
Ha gőz felett akarod párolni a zöldséget, akármelyik nyeles-edényed jó, csak legyen hozzá valami földőd.
A vajon párolás szerintem normál lábasba pici vajon, átforgatni a zöldségeket, fűszerezni, korty vízzel födő alatt puhára párolod, és kész. Szerintem, én így fogom megpróbálni, eddig a nokedli-szaggatón gőz fölött pároltam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!