Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Mit főzzek a frankfurti leves...

Mit főzzek a frankfurti leves mellé?

Figyelt kérdés
Valami nehezebb kaja kell. Szóval nem ilyenek, hogy fánk, palacsinta, meg ilyesmi. A tésztafélék kilőve (túrós,tejfölös tészta és társai).

2012. júl. 19. 16:36
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
76%
vadasgomba, zsömlgombóccal.
2012. júl. 19. 17:45
Hasznos számodra ez a válasz?
 12/17 anonim ***** válasza:

Marad a rántott tökfélék petrezselymes krumplival

Esetleg a resztelt máj (nem egészen husi)

Esetleg túró-gombóc

Gomba paprikás

Rakott krumpli

2012. júl. 19. 18:20
Hasznos számodra ez a válasz?
 13/17 anonim ***** válasza:
100%

gombapörkölt rizzsel

hortobágyi palacsinta

zöldséges rizs rántott sajt, paradicsomsaláta

rakottzöldséges tejfölel leöntve jó sok sajttal

mákosnudli vaniliáscukorral

túrógombóc tejfölös-vaniliáscukros öntette, gyümölcsszósszal(meggy, eper)

petrezselymes krumpli rántott cukkinivel, tartásmártás

főtt rkumpli hússal, meggymártással

sajtos-tejfölös lángos

2012. júl. 19. 18:52
Hasznos számodra ez a válasz?
 14/17 anonim ***** válasza:
100%
Bocs, de mi az a vadasgomba?
2012. júl. 19. 19:36
Hasznos számodra ez a válasz?
 15/17 anonim ***** válasza:
100%

A vadasgomba, vagy úgy is mondhatjuk, hogy gomba vadasan, az én találmányom, ha nem hangzik fellengzősnek:)

Egy céges honlapra kellett valami recetet feltenni, és kiírtak egy házi pályázatot, a lényeg az volt, hogy főzőtejszín vagy tejföl legyen benne.

én megalkottam a következőt:

egy közepes fej hagymát finomra vágva megdinsztelünk. ráteszünk fél kiló apró, vagy nagyobb , harapni való falatokra vágott gombát. sózzuk.valami erdei lenne az igazi, de én csiperkéből csinálom.megtisztítok és 3-4 centis hasábokra vágok 3-4 közepes sárgarépát. ezt is a gombához teszem. beleteszek két-3 babérlevelet. együtt puhítom-párolom, majd amikor a répa már kezd puhulni, beleszelek egy fél db citromot héjastól.fedő alatt még párolom, addig míg a citromok is megpuhulnak.ha ez megvolt a citromot és babért kiveszem belőle. leszórom két -három fakanál liszttel, átforgatom, és kevés hidegvízzel kezdem elkeverni, a liszt oldódásáig.

a lisztes szószban is fő pár percig, majd jön bele 4 deci főzőtejszín.utána borssal, mustárral, cukorral, citromlével ízesítem, hogy kellemesen pikáns legyen. én tartok itthon borókabogyót, borsdarálóval darálok rá pár szemet. igazán különleges ízt ad neki, de el is hagyható.

Zsömlegombóccal szoktam tálalni itthon, de amikor be kellett mutatnom az olaszoknak, trikolor pennével tálaltam.tésztával is nagyon finom egyébként.ja és tejföllel is kitűnő, akkor kevésbé kell egyebekkel savanyítani.

hát ez a története, ezzel nyertem, és évekig fennt is volt a honlapon. de ahogy a cég is megszűnt, úgy a honlap is....:)

üdv.

2012. júl. 20. 07:27
Hasznos számodra ez a válasz?
 16/17 anonim ***** válasza:
100%
Köszönöm szépen a receptet, ki fogom próbálni!
2012. júl. 20. 07:56
Hasznos számodra ez a válasz?
 17/17 anonim ***** válasza:
85%
Én is frankfurti levest főztem a minap. Raguval töltött óriás kagylótésztát készítettem hozzá! Nagyon kapós volt! :)
2012. júl. 20. 20:11
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!