A szilikonos sütőformából kijön könnyen a kész sütemény?
ugyanúgy mint a nem szilikonosból csak könnyebben..!
vékonyan kend ki rámával a formát,és biztos hogy nem lesz gond. az első szelettel még lehet hogy bajlódni fogsz,de a többivel nem!
Jó ha tudjuk...
A szilikonból készült sütőformák egyaránt használhatóak elektromos-, gáz-, valamint mikrohullámú sütőben, továbbá hűtőkben és fagyasztókban is.
A sütőformák általában 220, 260 °C-ig hőállóak, és -25, -60 °C-ig tűrik a hideget.
Számos előnnyel rendelkeznek a hagyományos sütőformákkal szemben:
az előkészített étel a formában lefagyasztható, majd a szükséges időpontban megsüthető,
a formák igen rugalmasak és hajlékonyak, emiatt nem törnek el, és mindig megőrzik eredeti alakjukat,
az étel egy mozdulattal kifordítható belőlükk,
ellenállóak a különböző savakkal szemben, nem kell tartani káros anyag kioldódástól,
az ízeket, illatokat nem szívja magába,
könnyen tisztíthatóak,
a szilikon természetes tapadásgátló anyag, ezért nincs szükség zsiradék használatára, bár vannak gyártók akik a használati útmutatóban mégis előírják a sütőforma belső felületének olajozását,
allergiások is használhatják - cink és nikkelmentesek.
Épp azért szilikonos a sütőforma mert könnyen ki lehet belőlük szedni az ételt, süteményt és nem kell hozzá kiolajozni a formát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!