Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Villany vagy gázsütőben jobb...

Villany vagy gázsütőben jobb sütit sütni? Előnyök, hátrányok?

Figyelt kérdés
2012. júl. 18. 07:26
 1/10 anonim ***** válasza:

Egyértelműen villany, sokkal egyenletesebben süt!

És a gáz árát nézve, nem is kerül sokkal többe árammal sütni.

De még ha sokkal többe kerülne is, bőven megéri az eredmény miatt, annyival jobb az elektromos.

(hasznos, ha van benne grill (felső sütés) funkció, és légkeverés.)

2012. júl. 18. 08:50
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/10 A kérdező kommentje:
A sütemény szebb lesz, ha villanysütőben készül? Szóval szebben néz ki, mint gáznál?
2012. júl. 18. 09:09
 3/10 anonim ***** válasza:

Igen!

Gázosnál legtöbbször csak az alja sül, mire megsülne a teteje, kiszárad, és megég a teteje.

A sokszor szoktál sütni, egyértelmű a választás.

2012. júl. 18. 09:13
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/10 anonim ***** válasza:
...már mint az alja ég meg, mire megsül a teteje.
2012. júl. 18. 09:14
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/10 anonim ***** válasza:

Meg menet közben is úgy szabályzod, ahogy csak akarod, hogy hol süssön jobban.

Gázosnál ez lehetetlen.

2012. júl. 18. 09:15
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/10 anonim ***** válasza:

Nem rég cseréltem le légkeveréses (grillezős) villanysütőre a régi gázost, és amennyire tartottam tőle annyira megszerettem.Egy álom a gázoshoz képest.Csak előnyöket tudok írni a villanysütő javára.Gyönyörű benne a kelt tészta, a pogácsa, a piskóta, és a húsok is.Gyönyörűen meg tudom pirítani a tetejét(ez a gázosban sosem sikerült, inkább az alja égett szénné).

A légkeveréssel pedig időt és energiát is spórolok, mivel egyszerre 2 tepsi étel is tökéletesen megsül, ha meg csak egyet teszek be az is sokkal hamarabb elkészül.

2012. júl. 18. 09:43
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/10 anonim ***** válasza:

Nem is tudom hogy fogok sütni a gázosba :S

Jövőhéttől lesz gáz,most költöztünk,gázspórunk van...albiba ott villany volt.

2012. júl. 18. 11:36
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/10 anonim válasza:

41 éve vezetek háztartást, mindig gázsütőm volt.

Gyönyörű süteményeket lehet abban is készíteni, csak arra kell ügyelni, hogy jól melegítsd föl a sütőt, mielőtt beteszed a nyers tésztát.

Bár ez is függ a sütni való fajtájától. A kelteseknél pl. nem baj, ha nem túl forró a sütő a sütés elején.

Majd ki fogod tapasztalni, hogy kb. hány perc múlva vedd kisebb fokozatra, vagy takaréklángra.

Az én gázsütőm annyira primitív, hogy csak egész és takarékláng van, még csak fokozatokat sem jelöltek be a nyomógombokon.

Szívesen megmutatnék neked egy-két sütésem.

Ne félj a gázsütőtől, fel a fejjel, próbálkozz nyugodtan!

2012. júl. 18. 22:17
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/10 anonim ***** válasza:
khm..a régi régi primitív gázsütők valóban jól muzsikálnak, főleg ha hozzáértő játszik rajta:))
2012. júl. 18. 22:28
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/10 anonim válasza:

A gázt begyújtod, és van hő. persze ez a tűzhelyre igaz, nem kell órkat várni mire bemelegszik. A palacsinta megsül, nem csak "ugytünik mintha sülne"-

A sütő belül fúj, keringtet,világít, de nem süt. Az étel izetlen lesz benne és száraz.

Sajnos ma már csak villanyos lakást tudsz venni, a gáz nem engedélyezett tömblakásba.

Ezért szivok a hires Zanussi villany kerámia lappal.

Villany Gagyi,

2012. szept. 9. 12:13
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!