Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Hogy kell finom brassóit...

Hogy kell finom brassóit csinálni?

Figyelt kérdés
sosem csináltam még, csak is kipróbált receptek érdekelnek nem kigooglezott:) örülnék ha segítenétek, még csak most kezdek sütni-főzni:)
2012. júl. 17. 10:09
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
48%

http://www.gyakorikerdesek.hu/etelek-italok__sutes-fozes__29..


Egy pár db, amit korábban már ide írtunk.

2012. júl. 17. 10:20
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/12 anonim ***** válasza:
48%

http://www.gyakorikerdesek.hu/etelek-italok__sutes-fozes__26..


Meg még egy pár db, amit szintén korábban már ide írtunk. :)))

2012. júl. 17. 10:21
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/12 anonim ***** válasza:
100%

Én így csdinálom:

Zsíron (nem olajon) hagymát pirítok,teszek rá pirospaprikát. Majd a kockára vágott sertéslapockát fehéredésig pirítom. Sót,borsot teszek bele. Ha kell,kicsi vizet öntök alá,míg megfől. Akkor újra zsírjára pirítom és kevés fokhagymát teszek rá. Közben az apró kockára vágott krumplit olajban kisütöm. A kész húshoz teszem és jól átforgatom.

2012. júl. 17. 10:21
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/12 A kérdező kommentje:
köszönöm szépen. igen én is meg tudtam volna így nézni, de direkt ezért írtam, mert ha esetleg kérdésem lesz egy kiválasztott receptből, meg tudjam tenni.. így nem tudnék írni a válaszadónak de azért köszi.
2012. júl. 17. 10:24
 5/12 A kérdező kommentje:
és most belinkeltél nekem vagy 20 féle ember receptjét, szóval abszolút nem segített :(
2012. júl. 17. 10:29
 6/12 anonim ***** válasza:
0%

Bocsánat az mind kipróbált és finom recept.

Ahány ház, annyi szokás, kaptál 20 félét, amiből csak választanod kell!

Egyébként azoknál is megvan a lehetőség, hogy a privire írva rákérdezz, ha valami nem tiszta.


Legközelebb pedig menj el a főzőtanfolyamra, vagy tegyél szemrehányást az édes jó anyukádnak, amiért nem tanított meg főzni.

A helyedben inkább megköszönném, ha valaki segíteni akar, nem pedig ilyen arrogáns módon reagálni. (Maradj magadnak!)

2012. júl. 17. 10:38
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/12 anonim ***** válasza:
48%
Egyébként, ha megnézed, ez nem a googl-ból van, hanem ezen az oldalon (GYIK) már 66x leírtuk a receptet. De úgy látszik nemcsak főzni, olvasni sem tudsz!
2012. júl. 17. 10:47
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/12 A kérdező kommentje:
nem igazán érzem hol voltam arrogáns. Sajnálom, hogy a 2 linkedbe azon vitatkoznak, hogy kell e alá hagyma vagy nem, és ez alapján nem tudom eldönteni melyik lenne a legjobb. Édesanyám meg pláne nem tudom hogy jön ide, tudod nem mindenkinek adatik meg, hogy az anyja tanítsa meg főzni..
2012. júl. 17. 10:58
 9/12 anonim ***** válasza:
100%

Ahogy én szoktam a brassót, bár ez tipikusan az a kaja, hogy majd mindenki másképp csinálja.

Sertésszűzből lenne a legfinomabb, de hát kinek van arra bukszája:)

én lapockából csinálom. kockára vágom a húst, mint a pörkölthúst. serpenyőben zsírt forrósítok és fehéredésig kevergetem benne a húst. ha egy kis vizet engedett sózom borsozom, majd fedő alatt puhítom. ha kell icicpici vízzel pótolom a felvett folyadékot.közben teszek rá préselt fokhagymát, de teszek félre, hogy amikor tálalom forrón, akkor is meg tudjam szórni vele.a húst pirosra, de nem szárazra sütöm.

a húshoz hasonló nagyságú krumplikockákat vágok. ruhán leszárítom, és egy másik serpenyőben pirosra sütöm.

úgy időzítem, hogy kb egyszerre legyenek készen.

ha ez megvan, mindegyikről leöntöm egy fedő segítségével a zsírt, majd az egyikben összeborítom, átkeverem.

megkóstolom, hogy a só elég-e, majd megszórom még a maradék friss fokhagymával. pirospaprikát szórok rá keveset, éppen csak díszítésül.

nagyon finom frissen bármilyen salátával vagy savanyúsággal.

2012. júl. 17. 12:06
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/12 A kérdező kommentje:
hu de jó, köszönöm hogy ilyen részletesen leírtad:)
2012. júl. 17. 12:46
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!