Hogy kell finom brassóit csinálni?
http://www.gyakorikerdesek.hu/etelek-italok__sutes-fozes__29..
Egy pár db, amit korábban már ide írtunk.
http://www.gyakorikerdesek.hu/etelek-italok__sutes-fozes__26..
Meg még egy pár db, amit szintén korábban már ide írtunk. :)))
Én így csdinálom:
Zsíron (nem olajon) hagymát pirítok,teszek rá pirospaprikát. Majd a kockára vágott sertéslapockát fehéredésig pirítom. Sót,borsot teszek bele. Ha kell,kicsi vizet öntök alá,míg megfől. Akkor újra zsírjára pirítom és kevés fokhagymát teszek rá. Közben az apró kockára vágott krumplit olajban kisütöm. A kész húshoz teszem és jól átforgatom.
Bocsánat az mind kipróbált és finom recept.
Ahány ház, annyi szokás, kaptál 20 félét, amiből csak választanod kell!
Egyébként azoknál is megvan a lehetőség, hogy a privire írva rákérdezz, ha valami nem tiszta.
Legközelebb pedig menj el a főzőtanfolyamra, vagy tegyél szemrehányást az édes jó anyukádnak, amiért nem tanított meg főzni.
A helyedben inkább megköszönném, ha valaki segíteni akar, nem pedig ilyen arrogáns módon reagálni. (Maradj magadnak!)
Ahogy én szoktam a brassót, bár ez tipikusan az a kaja, hogy majd mindenki másképp csinálja.
Sertésszűzből lenne a legfinomabb, de hát kinek van arra bukszája:)
én lapockából csinálom. kockára vágom a húst, mint a pörkölthúst. serpenyőben zsírt forrósítok és fehéredésig kevergetem benne a húst. ha egy kis vizet engedett sózom borsozom, majd fedő alatt puhítom. ha kell icicpici vízzel pótolom a felvett folyadékot.közben teszek rá préselt fokhagymát, de teszek félre, hogy amikor tálalom forrón, akkor is meg tudjam szórni vele.a húst pirosra, de nem szárazra sütöm.
a húshoz hasonló nagyságú krumplikockákat vágok. ruhán leszárítom, és egy másik serpenyőben pirosra sütöm.
úgy időzítem, hogy kb egyszerre legyenek készen.
ha ez megvan, mindegyikről leöntöm egy fedő segítségével a zsírt, majd az egyikben összeborítom, átkeverem.
megkóstolom, hogy a só elég-e, majd megszórom még a maradék friss fokhagymával. pirospaprikát szórok rá keveset, éppen csak díszítésül.
nagyon finom frissen bármilyen salátával vagy savanyúsággal.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!