Csokitortába ez a krém?
Többször csináltam már csokitortát, de a krém nem az igazi bele, nem is krém, inkább "lé", ami nem is baj, ha itthon, vasárnapi ebéd után esszük, mert akkor nem állítom össze a tortát, csak meglocsolom a "lével" a szeleteket, és nagyon jól beszívódik, mindenki szereti.
A recept szerint étcsokit kell megolvasztani, majd vajat (ráma margarint szoktam) hozzáadni, és főzőtejszínnel felforralni. Nekem elég híg marad, ezért arra gondoltam, hogy ha több tejszínt/tejet tennék bele, és belekevernék egy adag pudingport, akkor vajon milyen lenne...
Nem szeretjük a nagyon habos vajas krémeket, de most egy igazi tortát kell összeállítanom, nem jó a "meglocsolós" fajta, amit eddig csináltam...
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
Én egy 2 decis tejszint szoktam felmelegíteni, ebben felolvasztok 2 tábla étcsokit és adok hozzá 5-10 deka vajat, majd a hűtőbe teszem 2-3 órára, ekkor már megdermed, utána habverővel habosra keverem, adok hozzá jó keményre felvert tejszinhabot is ízlés szerint. Így finom és jól kenhető krémet kapsz.
Vaj nélkül is jó krémes lesz, ha kihűl a tejszinben felolvasztott csoki és felvered habverővel.
Köszi!
Ezt a lapok közé és a külsejére is lehet kenni?
Lehet, hogy kipróbálom, jól hangzik :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!