Mit készíthetnék maradék tejbegrízből?
Nyujtódeszát lisztezz meg, terítsd ki rajta, ha lehet négyzet alakúra kb. 5 cm vastagra. Vágd kockára, vagy pohárral, pogácsa szaggatóval szaggasd ki. Forgsd meg felvert tojásban, és bő zsírban (olajban) süsd meg!
Lekvárral, porcukorra, esetleg cukrozott kakaóval tálalhatod.
Mondjuk én nem maradékból szoktam, jó sűrűre főzöttből: kiterítem egy tálcára, s ha megdermedt, kockákra vágom, panírozom, mint a rántott húst, és olajban kisütöm. Fahéjas porcukorral meghintem.
Ha viszont folyósabb, akkor lehet desszert belőle: gyümölcsdarabokkal, tejszínhabbal-kehelyben tálalva.
Hát nekem recept-ötletem nincs, de ezek jól hangzanak itt felettem...
Max. ennyivel tudok segíteni: [link]
főzhetsz pudingot is, és összekeverve nagyon finom, főleg sok gyümölccsel és a tálaláskor egy kis tejszínhabbal megkoronázva.
a kemény grízt először kevés meleg pdinggal keverd simára,majd a többivel.
nagyon finom.én először bolti grízpudingot ettem, majd utána magam csináltam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!