Mit keszithetnek maradek, porbol keszult krumplipurebol?
porpüré :S
rétegezd be egy kis pörivel egy tepsibe, szórj rá sajtot és süsd át
Krokettet így:
Hozzávalók: 40 dkg burgonya, 1 dl tejföl, 15-20 dkg liszt, 1 konzerv darált löncshús (40 dkg), 2 tojás, bors, pirospaprika, 1 cikk fokhagyma, étolaj, zsemlemorzsa.
Elkészítése: A burgonyát héjában megfőzzük, alaposan átpasszírozzuk és kihűtjük. Összedolgozzuk a tejföllel, a löncshússal, a tojásokkal, megfűszerezzük, beletörjük a fokhagymát, majd annyi liszttel gyúrjuk össze, hogy sem túl lágy, sem túl kemény tésztát kapjunk. Hosszúkás hengereket formázunk belőle, ezeket pedig megforgatjuk zsemlemorzsában, majd bő, forró étolajban kisütjük. Tálalhatjuk feltétként főzelékekre, de önmagában, salátával fogyasztva is kiváló főétel. Készülhet maradék krumplipüréből is. Főzelékekhez feltétnek kiváló.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!