Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Vendégség lesz nálunk. Mit...

Vendégség lesz nálunk. Mit készíthetnék ebédre?

Figyelt kérdés

Vendégek jönnek hozzánk egész napra. 10-en leszünk. Eddig amikor ilyen alkalom volt, szendvicseket gyártottam, most valami mást szeretnék. A gondunk a következő. Panelba lakunk, tehát grillezés kilőve. A konyha, lakás kicsi, így a nappaliba ennénk, de ha a nappaliba leül mindenki, akkor csak egy icipici asztalkának van helye. (ezért volt eddig szendvics, mert ezen az asztalon elfért, és mindenki az ölében evett).

Van valami ötletetek, hogy mit lehetne készíteni?

2012. júl. 2. 14:10
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%
Csináljatok saslikot sütőben+ sültkrumpli. Krumpli tányérokra a saslikot meg le lehet enni a pálcáról. Még esetleg egy kis tejfölös mártogatóst is csinálhattok
2012. júl. 2. 14:14
 2/11 anonim ***** válasza:
27%
Pörkölt. Tálcán tud mindenki enni. Mér nem vesztek egy műanyag asztalt?
2012. júl. 2. 14:17
 3/11 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem csinálhatsz hideg tálat is, nagy melegben nem ajánlják a majonézes dolgokat, de otthon biztonságosan el lehet készíteni és tárolni is, francia saláta, majonézes krumpli esetleg sült hússal, valami könnyű salátával akár, töltött tojás, sonkaszelet. A gyümölcslevest is nagyon sokat szeretik, fel lehet dobni kis fagyival a tetején. Ami még nálunk nagyon bevált, az a lángos és a palacsinta. Előző este begyúrsz lángos tésztát, és amikor jönnek, frissen sütsz mindenkinek, tálalhatod tejfölösen, sajtosan, fokhagymásan. Palacsintát is süthetsz édeset és sósat is. Amit mi nagyon szeretünk, az például palacsinta alap tészta (cukor nélkül), belevagdalva csíkokra sonka és egy kis kanál mustár, így kell kisütni. Aztán fokhagymás tejföllel betölteni, összetekerni, szorosan egymás mellé rakni vajazott tepsibe, a tetejét megkenni fokhagymás-sós tejföllel és megszórni reszelt sajttal. Összesütöd és kész is, gyors és nagyon finom.

A hidegtálak is hamar megvannak, nem kell egyesével melegíteni és nagyon finomak. A lángost pedig hamar kisütöd, az is jó, ha mindenki magának tesz rá azt, amit akar, csak 3 tálat kell kiraknod a kisasztalra a tejfölnek, sajtnak meg a fokhagymás szósznak.

2012. júl. 2. 14:29
 4/11 anonim ***** válasza:
100%
Pl. gulyásleves. Azt könnyű nagyban is elkészíteni és mindenki meg tudja fogni a nagy gulyásos tányért akár az ölében is a heverőn ;) Utána valami sütiféle (pl egy jó kis meggyes piskóta) és kész is az ebéd.
2012. júl. 2. 14:33
 5/11 anonim ***** válasza:
100%
Nálunk is ilyen problémák szoktak lenni. mi melegszendvicskrémet csinálunk és veszeünk szendvicskenyereket. A központi helyre ki van rakva mustár ketchup, csípős ketchup ... Állva is fogyasztható. mindenki szereti. Egyszerre is lehet sokat sütni...
2012. júl. 2. 14:34
 6/11 anonim ***** válasza:
76%

http://www.gyakorikerdesek.hu/etelek-italok__egyeb-kerdesek_..

én is tartottam attól,hogy ebédlőasztal nélkül hogy csináljam,de végül nappaliban tálcákkal mindenki jóllakott,szendvicsen kivül saláta,hidegtál volt többféle hussal,majd sütemények.

2012. júl. 2. 14:47
 7/11 anonim ***** válasza:
100%

Én is voltam így panelban anno:) de minden megoldható.

én pl egyszer füstölt csülköt vettem 3 nagyon szépet és megfőztem,kicsontoztam, hidegen egy szép nagy tálra rendeztem szeletekre vágva. zöldhagymával, paprikával, paradicsommal díszítettem. mellé csináltam kétféle salátát, egy hagymás krumplisalátát, és franciasalátát.

természetesem mustár, torma, kecsap is volt kitéve.

mindenki kapott tányért, villát, és szedett magának.

kanapé, fotelok és az összes szék használatban volt, de körbe tudtuk ülni a dohányzó asztalt. minden kisbútor is ki volt használva, poharak tálcán, kenyér a kosárban, szalvéta itt-ott:) amikor mindenki jóllakott, leszedtem, a maradékot egy kisebb tálra tettem, és visszavittem, ha valaki még enne.

A csülköt akár melegen is lehet tálalni, ha egy kicsit átsütjük a gáztepsiben.

Hidd el, a barátok nem várják el a duplaterítékes nagy tratktákat. lényeg, hogy együtt legyen a társaság és mindenki jól érezze magát, akár egy pár virslivel is.

legalábbis én hiszek benne:))

Sok sikert!

2012. júl. 2. 17:03
 8/11 anonim ***** válasza:

Igen, panelban ez a frissen sült verzió, a pici asztal közepére téve, mellé a tányérok, evőeszközök, hideg saláták, és kenyér. Üdítők (sör, bor) poharak.

Nálam előfordul, hogy több száz km-ről is jönnek, kitikkadva, szomjasan stb. Olyankor "levest" tálalok: hidegen hosszú pohárban rostos gyümölcslé vagy üveges paradicsomlé, ki mit kér, abból iszik egy jó adagot. Utána már szedhetik a sültet.

2012. júl. 2. 18:05
 9/11 anonim ***** válasza:

partypizza

fasírt, rántott hús, sajt, karfiol, stefánia vagdalt, töltött, göngyölt baconba csirkemell, őzgerincbe töltött hús majd szeletekre felvágva, sültkrumpli, francia, kukorica, paradicsom, uborkasaléta

krumpliprósza, kenyérlángos, tócsni

hodegtál-sonka, szalámi, főtt virsli, párizsi, töltött tojás, sajttál kidíszítve parai, uborka, lilahagyma, saláta

gyümölcssaláta hozzá görög joghurt vagy túrókrém, hozzá lehet kínálni kekszet

pogácsa, perec, sajtos rúd, pizzáscsiga, sajtkrémes pogácsa

túrós-kapros, spenótos-sajtos pite

meggyes-mákos, almás-fahéjas, túrós-mazsolás pite, rétes

virslis táska

fagyi gyümölcsökkel, öntettel, tejszínahb hozzá roletti

2012. júl. 2. 23:09
 10/11 A kérdező kommentje:
Köszönöm az ötleteket! :)
2012. júl. 3. 13:39
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!