Valami jó tojásos étel?
Tojáspörkölt a következőképpen:
Olajon hagymával, piros paprikával, kevés vízzel készíts pörköltalapot. Forralj fel benne felkarikázott kolbászt. Ezt szedd ki és a lébe üsd bele a tojásokat. Ne keverd össze, hanem csak a sárgáját vágd meg, hogy kicsit ki tudjon folyni. Ha teljesen átfőtt, húzd félre, a főzőedényben vágd össze.
Köret: Ugyanolyan burgonyás tésztát készíts, mint gombóchoz vagy núdlihoz. Nyújtsd ki, mint a núdlit, vágd kis kockákra, sodort gombócnak, főzd ki.
Tálaláskor a tányérban tegyél rá tejfölt.
Nagyon macerás, de finom, megéri annyit vacakolni vele. Másodszorra más nem fogod olyan macerásnak találni.
Jó étvágyat.
Tojáspörkölt másképp (merthogy én is ezt akartam javasolni)
Tojásokat megfőzöm, ha kihűlt pucolás után 4 db-ba kockára vágom
Apróra vágott (reszelt) vöröshagymát dinsztelek, pár csepp vizet öntök rá és födő alatt párolva egy sűrű masszát ad, pirospaprikával megszórom és felengedem. Sót, borsot bele, majd tejfölbe, (tejszínbe) lisztet keverek, azzal sűrítem, és amikor kész, a feldarabolt főtt tojásokat belerakom és egy kicsit összefőzöm.
Köret: apróra szaggatott nokedli.
Töltött tojás:
Főtt tojást hosszába ketté vágod. A sárgáját villával összetöröd, sóval, borssal, pici vajjal, tejföllel, mustárral, ha akarod zöldhagymával, vagy éppen apróra vágott petrezselyemmel = ízlés szerint fűszerezed, majd visszatöltöd a fehérjébe. Tetejére tartármártás, és egy kicsit be a hűtőbe, míg összeérnek az ízek.
Paprikás tojás. nem lecsó, teljesen más íze van. zsiradékon megdinsztelni a szeletelt paprikát, majd
ráütni pár tojást. ízlés szerint lágyabbra vagy keményebbre sütni.borsozni, de ,legfinomabb kicsit csípős paprikából, vagy a sárga mellé egy pár karika hegyes erőset is vágni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!