Milyen ételek vannak, amik nem kerülnek sokba, de mégsem annyira "egyszerűek"?
hát ugye nagyon különlegeset mondjuk nyúlpörköltet vagy vérpörkölt stb nem készíthetsz hátha valaki nem szereti.
Ha nem lesz vegetáriánus akkor simán készíthetnél sóbasült csirkét krumplisalátával. Nem drága de annál finomabb,és egyszerű:
csak sót öntesz a tepsibe kicsit a csirkére is mehet,ha van akkor 2 nagy csirke is belefér és másfél óra alatt készre sütöd. Jó ropogós lesz a bőre és egyáltalán nem túl sós.
Én mindig Dán krumplisalátát készítek hozzá,ami csak annyiból áll hogy krumplit összekockázod,puhára főzöd,lehűtöd és összekevered majonnézzel,apróra vágott újhagymával,1 doboz tejföllel,meg sóval borssal és kevés citromlével,nagyon finom.
Leves meg mondjuk borsóleves,olcsó és általában mindenki szereti.
Ez az én tippem számodra:)
Töltött tök:
- Darálthúst födő alatt sóval, borssal pici vízzel párold puhára majd kavarj bele (tetszőleges mennyiségű) főtt rizst.
- A tököt (fehér tök, vagy cukkini) hosszába vágd ketté, a belsejét dobd ki, hámozd meg. A két végét (ahol vastagabb) egy pillanatra lobogó sós vízben forrald meg, majd egy kicsit sózd be.
- Süssél karikára szelt krumplit.
Zománcos tepsit zsírozd ki, kend ki tejföllel, majd a sültkrumplit terítsd el az alján.
Erre ültest a tököt és a darálthúsos töltelékkel töltsd meg.
A tetejét is kend meg tejföllel, ha van szórd meg reszelt sajttal és pár percre tedd sütőbe.
Előző vagyok!
Ugyanezt, ugyanezzel a módszerrel szoktam, ha karalábot töltök vele.
De ha akarsz, készíthetsz nekik ugyanezzel a töltelékkel rakott kelkáposztát is.
Töltöttpaprika, lecsósszelet szezonális és finom.bár mindegyik egyszerű, nem hiszem, hogy megsértődnének a vendégek.
egy kicsit hosszadalmasabb, de szintén nagyon finom a bakonyi gombás szelet nokedkivel.Ha kéred szívesen leírom, hogyan csinálom én.
lapockából is lehet, az tűrhető áron van.
Én 6 emberre főztem ugyanúgy, ahogy ti álltok most:
Vettem fél kiló húst, azt picire összekockáztam és sokféle zöldséggel főztem egy tárkonyos ragulevest, tettem bele eperlevél tésztát, majd külön tálkában kínáltam mellé tejfölt és citromlét.
Aztán Darázsfészket sütöttem, csak nem dióval, hanem kókuszreszelékkel, hozzá 1,5 liter tejből vanília pudingot főztem. Ebből a tésztából csináltam:
Finom lett, az utolsó morzsáig elfogyott minden.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!