Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Hogy kell elkésziteni az...

Hogy kell elkésziteni az aranygaluskát?

Figyelt kérdés
2009. júl. 11. 10:04
 1/5 anonim ***** válasza:
100%

Aranygaluska


Hozzávalók:

a tésztához:

30 dkg finomliszt,

2 dkg friss élesztõ,

2 1/2-3 dl tej,

5 dkg margarin,

1 tojás sárgája,

csipetnyi só;

a tetejére:

10 dkg darált dió,

15 dkg margarin,

10 dkg porcukor.


Elkészítés:

1 dl langyos tejben feloldjuk az élesztõt és felfuttatjuk. Ezután összedolgozzuk a liszttel, a tojássárgával, a sóval és annyi langyos tejjel, hogy lágy, de ne híg tésztát kapjunk. Ezután beledagasztjuk a margarint, és lisztezett tálba tesszük a cipóvá formált tésztát. A tetejét is meghintjük kevés liszttel, majd tiszta konyharuhával letakarva duplájára kelesztjük. Lisztezett deszkán ujjnyi vastagra kinyújtjuk a tésztát, és egy kisméretû pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk. A pogácsákat egymás mellé rakjuk a margarinnal kikent tepsiben, majd megszórjuk diós cukorral és meglocsoljuk olvasztott margarinnal. Ezután a következõ réteg kiszaggatott tésztát rátesszük az elsõ sor tetejére, újra szórunk rá a diós cukorból, és rálocsolunk a margarinból. Addig rakosgatjuk a tepsibe a tésztát, amíg csak tart. A tetejére olvasztott margarin kerül. A tepsit hideg sütõbe toljuk, csak ezután gyújtjuk be a lángot. Közepes hõfokon 35-40 percig sütjük.

2009. júl. 11. 10:23
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/5 anonim ***** válasza:
36%

Hozzávalók:

• 10 dkg margarin

• 50 dkg liszt

• 3 tojás sárgája

• 2 dkg élesztő

• 2,5 dl tej

• 5 dkg cukor

• csipetnyi só

• 15 dkg darált dió

• A vaníliahabhoz:

• 4 dl tej

• 4 db tojás

• 1 csomag krémpudingpor

• 1 dl tejszín

• 1 csomag vaníliás cukor

• 15 dkg kristálycukor


Elkészítés:

Keverjük össze az élesztőt a meleg tejjel és kevés cukorral, keverjük a lisztbe, dolgozzunk bele 5 dkg puha margarint, a tojások sárgáját, a cukrot és a sót. Gyúrjunk sűrű galuskatésztát. Hagyjuk 1,5 órát meleg helyen kelni. Borítsuk lisztes gyúródeszkára, és szaggassuk ki pogácsaszaggatóval félhold alakúra, helyezzük be egy margarinnal kikent tepsibe szorosan egymás mellé. 5 dkg olvasztott margarinnal locsoljuk meg a pogácsákat. A sorok közé szórjunk darált diót. Hagyjuk fél órát pihenni, majd előmelegített sütőben süssük aranybarnára.


Tanácsok:

Én egy kicsit szoktam nyújtani rajta, úgy szaggatom ki.

A darált diót cukrozom illetve van. cukrot is teszek bele.

A vaníliahab helyett tökéletes a hígabb puding is.

2009. júl. 11. 11:11
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/5 A kérdező kommentje:
Köszi szépen , hogy el mondtad mert ez a desszert a kedvencem !
2009. júl. 14. 19:50
 4/5 anonim válasza:
17%
hát sóóuu meg vizzz! oszt jó van!!! jaj várháhátlánnnnn:D:D::D:D
2009. júl. 15. 17:16
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/5 A kérdező kommentje:
huuu te bárogavaléri mi az , hoyg várhttlán ?? hihiehiheih
2009. júl. 15. 17:24

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!