Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Milyen állagúnak kell lennie...

Milyen állagúnak kell lennie a tésztájának? SOS

Figyelt kérdés
Barackos gombócot készítek,életemben először. A tésztájának milyen állagúnak kell lennie? Mint kb a kelt tésztáknak,vagy milyennek mégis? És azt szeretném még tudni,hogy a főtt krumplihoz,hozzá rakom a lisztet,a sót, akkor kell bele tojás?Mer valahol írják hogy kell,valahol meg hogy nem kell. Ja és a zsírt helyetesíthetem olajjal? Meddig kell főzni? Segítsetek
2009. júl. 10. 13:18
 1/3 anonim ***** válasza:
Tegyél bele egy tojást, zsír helyett lehet olajat, de margarint is esetleg, a tészta valóban hasonlít a kelt tésztához, csak nem levegős, mint az, elég ragacsos, nehéz vele dolgozni, nagy meló, de finom is ám! :)
2009. júl. 10. 13:54
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/3 anonim ***** válasza:

ha áttörted a krumplit, hagyd kihűlni, mert ha a forró krumpliba kevered bele a lisztet, akkor egy nagy ragacsos masszát fogsz kapni - ha mégis ragad, akkor tedd be egy fél órára a hűtőbe, és akkor könnyebben lehet dolgozni vele

olaj helyett inkább margarint használj, ha nincs zsír

1 tojást tegyél bele, az összefogja, nem fog szétfőni


a forrásban levő bő sós vízbe beleteszed a gombócokat és mikor már feljön a víz felszínére, onnantól még kb 3-4 percig kell főzni, egyből a morzsára tedd rá, mert még nedvesen szépen fölveszi a bundát

2009. júl. 10. 14:53
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/3 A kérdező kommentje:
Köszönöm:) Már kész van, nagyon finom lett:P
2009. júl. 10. 16:06

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!