Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Mit csináljak most vele, elég...

Mit csináljak most vele, elég bosszantó? Sürgős!

Figyelt kérdés

25.én vettem a CBA-ba gyönyörű füstölt hátsó csülköt,hogy majd ezen a héten,vagyis holnap megcsinálom babfőzelékbe,erre ma megnézem és fehér pénész? van rajta vagy mi,nagyon undin néz ki,még a szaga se olyan jó füstölt már:(( Pedig az van ráírva július 27.-ig jó!! Hűtőbe tároltam,most dobhatom ki?

Mitől lett ez rajta? Tökre sajnálom ezt szép husit..



2012. júl. 4. 19:31
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
100%
biztos valami gyors érlelt sz@r volt... ezért nem veszünk ott mi soha hústerméket
2012. júl. 4. 19:38
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/15 anonim ***** válasza:
Áztasd be, és kapargasd le róla a penészt. Semmi baja nem lesz, ha megfőzöd.
2012. júl. 4. 19:42
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/15 A kérdező kommentje:

biztos?? Rengeteg helyen van :S egyszerűen hányingerem van,f@aszért írják rá,már bocsánat,hogy 1 hónapig jó hogyha hűtőben 1 hét alatt penészes lesz :@

nagyon dühít..

2012. júl. 4. 19:43
 4/15 anonim ***** válasza:

Vágd le róla a penészt, és használd fel nyugodtan!

(ne a penészt, hanem a csülköt :))

2012. júl. 4. 19:44
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/15 A kérdező kommentje:
pill,belevágok hogy a belseje jó -e?
2012. júl. 4. 19:46
 6/15 anonim ***** válasza:

És amúgy be volt csomagolva? Vagy hogy volt a hűtőben?

Mert becsomagolva jó, hogy bepenészedik. Szabadon kell hagyni, még akkor is, ha kiszárad. Pl a bőre. Majd visszapuhul a levesben.

2012. júl. 4. 19:46
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/15 A kérdező kommentje:

hát be volt sajnos nylonba,de legalább most ezt is megtanultam :S:S

Kérdés már nem aktuális,ebbe a percbe landolt a kukába,gusztustalan volt a belseje is csomó részen:S

Imádkozok hogy holnap reggel hentesnél legyen füstölt hús áhh..

2012. júl. 4. 19:49
 8/15 anonim ***** válasza:
Jól tetted,hogy kidobtad. Ha a tetejéről le is kaparod,a gombafonalak már szépen behálózták az egészet:S Én a penészes lekvárt is hajítom a kukába pont emiatt..
2012. júl. 4. 19:54
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/15 A kérdező kommentje:
hát még én,mindig félek a romlott kajától,erre ott van a hűtőmben..
2012. júl. 4. 19:58
 10/15 anonim ***** válasza:

Á, nem szabad becsomagolni, pl ha rendesen, hagyományosan van pácolva és füstölve, akkor még hűtőbe se kell tenni, csak száraz helyen tárolni.

Régen az ilyeneket a padláson tárolták, ahol 50 fok is lehetett, de száraz volt a levegő, így legfeljebb kiszáradt, de egy évig is elállt.


Amúgy nagyon meg kell nézni mostanában a füstölt cuccokat. Az utóbbi időben többször is tapasztaltam olyat hogy a belsejükben ilyen betokozódott járatokban volt valami zöldes/krémszínű undorító szar. Valami gusztustalan féregnek lehetett a petéje, vagy nem tudom, de hát az egy fertő!

Még jó, hogy csak melóztam vele, (munkahelyemen) és nem én vettem, jó pár ezer forintot kidobáltam emiatt.


Ez egy bizonyos márka főtt/füstölt terméke volt, (früstök egyébként) de nem az a lényeg, hanem hogy ha ez át tud menni az állat egészségügyi hatósági ellenőrzéseken, akkor bárhol lehet ilyen.

2012. júl. 4. 20:00
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!