Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Miért nem áll össze a fondant?

Miért nem áll össze a fondant?

Figyelt kérdés
Most csináltam először. Elvileg kevergetem, teszem bele a porcukrot és megkeményedik. Amelyik receptet olvastam ott azt írták hogy 1 kg porcukor az sok hozzá. Nekem már benne van egy és folyik...

2012. júl. 4. 14:15
 1/8 anonim ***** válasza:
Írd le a receptet kérlek, hogy lássam, mi lehet a hiba.
2012. júl. 4. 15:09
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/8 A kérdező kommentje:

[link]


Ezt csináltam meg

2012. júl. 4. 15:13
 3/8 anonim ***** válasza:

Akkor folyik,ha sok benne a folyadék. (Víz,tojásfehérje).

Valóban a többi hozzávalót is írd,hogy lehessen segíteni.

2012. júl. 4. 15:14
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/8 anonim ***** válasza:

Az lehet baj, ha esetleg túlmelegítetted a zselatint, mert akkor nem köt. A folyadék nem tűnik soknak.

Írj le mindent, hogy Te pontosan hogy csináltad!

Most hogy áll?

2012. júl. 4. 15:20
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/8 A kérdező kommentje:

Ezen az oldalon van fázisképekkel is ugyanez a recept leírva, azt követve a képek alapján minden pontosan olyan lett. Úgy nézett ki. Porcukor szitálva. Zselatinos mézes cucc beletéve a fele porcukorba. Utána kevergettem. Majd adagoltam hozzá a porcukrot. És még mindig nagyon folyt. Ezért beleraktam az egész porcukrot. Kevergettem-kevergettem. De nagyon folyós volt. Már azon gondolkoztam hogy kidobom. De mondom inkább jövök hátha valakinek van valami ötlete. Néha ránéztem. És ahogy ott áll magának kicsit keményedik. De hogy én ebből golyót formáljak illetve kézzel gyúrjam az lehetetlen.

Köszönöm szépen hogy segíteni próbáltok.

2012. júl. 4. 15:24
 6/8 A kérdező kommentje:
Ja és azt kihagytam hogy mikor a zselatinba raktam a mézet már nem égett alatta a láng.
2012. júl. 4. 15:25
 7/8 anonim ***** válasza:

Hűléskor dermed. Szerintem a fokozatossággal van baj.

Ezt a receptet még nem próbáltam. Más receptnél úgy van, hogy addig kell keverni az alap masszát, amíg legalább langyosra hűl és után kanalanként kell adagolni a cukrot. Szerintem kevergesd és hűtsd le. Hátha.

2012. júl. 4. 15:36
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszokat :)
2012. júl. 4. 15:47

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!