Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Mit főzzek holnap?

Mit főzzek holnap?

Figyelt kérdés
ötletek, receptek
2009. júl. 9. 03:13
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
72%
semmit en legszivesebben azt foznek:))
2009. júl. 9. 03:45
 2/13 anonim ***** válasza:
100%

[link]

én innen szoktam ötleteket meríteni

2009. júl. 9. 05:41
 3/13 anonim ***** válasza:
100%

Gulyásleves,túrós tészta

gyümölcsleves,csirke pörkölt+nokedli

kolbászos burgonyaleves,rakott karfiol

2009. júl. 9. 07:00
 4/13 anonim ***** válasza:
100%
Kaporszósz tükörtojással(nyammm),rakott krumpli,karfiolleves,rántoothús krumplipürével,frankfurti leves,palacsinta,rántott cukkini petrezselymes krumplival,cukkinis paprikás tojásrántotta(reggeli:)
2009. júl. 9. 08:20
 5/13 anonim ***** válasza:
100%
Tojásos, kolbászos lecsó, illetve tárkonyos raguleves csokiöntetes túrógombóccal. A lecsót szerintem mindenki meg tudja csinálni. A tárkonyos ragulevest úgy készítem, hogy bármilyen húst, csirkemell, pulykamell, vagy sertéscomb, ki mit szeret, felkockázom, a vegyes zöldséget felkarikázom. Először a sárgarépakarikákat teszem bele az olajba és dinsztelem, majd a fehérrépát, zellert és kockára vágott hagymát, utána a kockára vágott húst, együtt dinsztelem pár percig, belerakom a zöldborsót megszórom kb 1 teáskanálnyi liszttel, átforgatom és felöntöm hideg vízzel. Rakok bele sót, borsor, vegetát, szárított tárkonylevelet. Két tojást kikeverek liszttel és amikor a leves kész, akkor deszkáról késsel vagy kiskanállal galuskákat szaggatok bele, amikor feljön a leves tetejére,akkor kész. Félrehúzom a tűzhelyről,belerakom a tejfölt, és pár másodpercig visszarakom. Aki pikánsabban szereti, az tehet bele még citromot. A túrógombócot zabkorpával készítem gríz helyett, összegyúrok fél kg túrót 2 tojássárgával, csipet sóval és annyi, kb 2-3 evőkanál zabkorpával, amennyit a túró felvesz, ne legyen nagyon kemény állagú. Beleforgatom a felvert tojásfehérjét és bő forró vízben kifőzöm, amikor feljön a tetejére, akkor kész. Tejföl helyett csokiöntettel szoktam, amit lehet öntettel, lehet felolvasztott csokival, vagy kakaóporból, vízből kikevert öntettel is nyakonönteni:)
2009. júl. 9. 09:17
 6/13 anonim ***** válasza:
100%
Főzzél babos húst :-)) Imádjuk. Laktató és gyorsan megvan. Ja, és finom. A darált húst megcsinálod pörköltösen úgy, hogy belefőzöd a kis kockára vágott krumplit. Mikor megfőtt és kevés lé maradt rajta, akkor hozzáöntöd a paradicsomos babkonzervet. És kész. Mi ketten vagyunk, 20dkg húst szoktam venni, kb. 4 szem krumlit, és két konzervet.
2009. júl. 9. 09:24
 7/13 anonim ***** válasza:
98%
paradicsomleves,kakóscsiga
2009. júl. 9. 10:47
 8/13 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Néhány variáció, csak ötletként:

1, Gulyás, palacsintával vagy túrós csuszával

2, Gyümölcsleves, rizseshús

3, Zöldségleves, mákostészta (vagy diós, túrós-lekváros, darás...)

4, Tojásleves, főzelék (lencse, sóska, spenót...)

5, Húsleves, rakottkrumpli

6, Raguleves, sültkolbász vagy hurka krumpli/rízs

7, Paradicsomleves, gombapaprikás

Üdv!

2009. júl. 9. 14:02
 9/13 anonim ***** válasza:
100%

leírom,ma mit csináltam,.nagyon jó lett:

őszibarackkrém leves:2kg barackot héjtalanítottam,kimagoztam,botmixerrel összeturmixoltam.öntöttem bele 2,5 dl habtejszínt és tettem bele 2,5 dl felvert tejszínt,pici cukrot,vaníliás cukrot és fahéjat.mélyhűtőbe tettem 1-1,5 órára és vanília fagyival ettük.

a második töltött tök volt:1 kisebb tököt kimagoztam,megpucoltam,besóztam,majd leitattam róla a vizet.a töltelékhez kellett 20 dkg sonka,10 dkg reszelt sajt,1 kis doboz tejfel,száraz kenyér vagy zsemle,amit be kellett áztatni.ezeket összekevertem,tettem hozzá oregánót meg majorannát,betettem lefedve a sütőbe,majd reszelt sajttal megszórtam és rápirítottam.nagyon finom volt. :)

2009. júl. 9. 14:48
 10/13 A kérdező kommentje:
nagyon kedves töletek a sok-sok ajánlat!
2009. júl. 9. 19:42
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!