Mitől lenne keserű a narancs, vagy a citrom héja?
Ennek így semmi értelme. Egyszer azt kérdezed, mitől lenne keserű, utána meg azt mondod, alapból keserű.
A felső színes részt kell lereszelni, az nem (nagyon ) keserű, és tele van illóolajokkal. Az olajok miatt reszeljük le.
Az alatta lévő fehér rész sokkal keserűbb, és nincs benne már semmi illóolaj, tehát fölösleges lereszelni, mert csak keserű lesz tőle a kaja.
Sőt, még ha egybe főzöd bele valamibe (barna mártás) akkor is figyelni kell rá, ne főljön ki belőle túl sok keserűség, mert az egészet elronthatja.
De van, hogy egy ízléses szintig ezt a keserű ízt is felhasználjuk, pl bodza szörpnél, amikor citromot karikázunk bele, és ugyanúgy kiázik belőle a kinin (amitől kesernyés) mint pl a tonicba.
Akkor én is egyszerűsítek :) :
Mert a felső része sokkal kevésbé keserű, és az csak egy szükséges rossz, mert az illóolaj a lényeg.
Alatta meg csak keserűség van, semmi más, minek kéne beletenni a kajába!? szerintem...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!