Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Mitől lenne keserű a narancs,...

Mitől lenne keserű a narancs, vagy a citrom héja?

Figyelt kérdés
mindig azt olvasom , nehogy lereszeljük a fehér részét, mert keserű lesz. Nem tudom miért nem veszi észre senki, de alapból keserű a narancs és a citromhéj. Semmi baja nem lesz, ha azt is beletesszük, csak már annyira idegesít, hogy mindenki kínosan ügyel erre. Miközben meg amúgy is keserű :S
2012. jún. 30. 18:51
 1/3 anonim ***** válasza:
100%

Ennek így semmi értelme. Egyszer azt kérdezed, mitől lenne keserű, utána meg azt mondod, alapból keserű.

A felső színes részt kell lereszelni, az nem (nagyon ) keserű, és tele van illóolajokkal. Az olajok miatt reszeljük le.

Az alatta lévő fehér rész sokkal keserűbb, és nincs benne már semmi illóolaj, tehát fölösleges lereszelni, mert csak keserű lesz tőle a kaja.

Sőt, még ha egybe főzöd bele valamibe (barna mártás) akkor is figyelni kell rá, ne főljön ki belőle túl sok keserűség, mert az egészet elronthatja.

De van, hogy egy ízléses szintig ezt a keserű ízt is felhasználjuk, pl bodza szörpnél, amikor citromot karikázunk bele, és ugyanúgy kiázik belőle a kinin (amitől kesernyés) mint pl a tonicba.

2012. jún. 30. 19:41
 2/3 A kérdező kommentje:
jó hát javítok, a kérdést rosszul tettem fel. Miért baj, hogy keserű, mikor az egész keserű??:D
2012. jún. 30. 19:46
 3/3 anonim ***** válasza:
100%

Akkor én is egyszerűsítek :) :

Mert a felső része sokkal kevésbé keserű, és az csak egy szükséges rossz, mert az illóolaj a lényeg.

Alatta meg csak keserűség van, semmi más, minek kéne beletenni a kajába!? szerintem...

2012. jún. 30. 20:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!