Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » A lecsósszelethez milyen hús...

A lecsósszelethez milyen hús kell és hogyan kell elkésziteni?

Figyelt kérdés
A napokban szeretnék majd késziteni lecsósszeletet.Igaz mo st csinálok elöször.De szeretném megprobálni.Régen a nagymamám sokat csinált ilyet
2012. jún. 30. 14:38
 1/5 anonim ***** válasza:

Sok mindennel lehet szükség szerint, de talán a karaj a szokásos. Én ide járok legtöbbet:

[link]

2012. jún. 30. 14:50
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/5 anonim ***** válasza:

Lehet karaj, tarja, disznócomb, disznólapocka, csirkecomb, csirkemell, pulykamell, söt akár májból is készithetö.

Régebben - mármint ha a nagymama receptjét akarod utánozni, akkor a tarját vagy combot/lapockát javaslom, akkoriban ugyanis az volt a megszokott alapanyag.

2012. jún. 30. 15:04
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen és te hogy készitenéd el a legegyszerübben?
2012. jún. 30. 16:36
 4/5 anonim ***** válasza:

Az én módszerem:

A húst szeletekre vágod, kevés zsiron (lehetöleg disznózsir, nem olaj) átpiritod csikokra vágott hagymával és húsos szalonnával együtt, pici vizet vagy fehér bort öntesz alá, sóval, borssal füszerezed, és fedö alatt kis lángon puhára párolod.

Közben másik edényben (és serpenyöt szeretek használni), csikokra vágott vöröshagymát és paprikát (ha többszinü, akkor szebben néz ki) kevés zsiron többször megkeverve megsütök (nem szoktam soha vizet tenni alá, mert így izesebb marad), esetleg kis ideig fedö alatt párolom, kb 10 perc múlva az összevágott paradicsomot is hozzáteszem és tovább párolom, amig a paradicsom is megpuhul. (Elötte le szoktam szedni a paradicsom héját, mert nem szeretem benne)

Amikor a lecsója kész, akkor ráöntöm a közben megpuhult húsra, és pár pecig várok, hogy összeálljanak az izek.

Van olyan ismerös, aki ilyenkor átönti tüzálló edénybe, (egyesek tejföllel is leöntik), megszórják reszelt sajttal és sütöben átpiritják.


Nálunk párolt rizs, krumplipüré és tészta van hozzá, mert mindenki mással szereti.


Ha még van kérdésed, szivesen válaszolok.

2012. jún. 30. 16:57
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/5 anonim ***** válasza:

Az utolsóval szinte hajszálra azonos módon készítem a lecsós szeletet.

én is tarjából vagy vastagabb szelet lapockából csinálom, de csirkecombbal is finom.

zsírban hagyományos módon fokhagymás puha-piros húsokat sütök.

egy másik serpenyőben egy jó dús szaftú lecsót készítek, én is hámozott paradicsommal.

a lecsós szaftba átkerülnek a sülthusik, és egy kis ideig

együtt élvezik egymás társaságát.

sült hússal sokkal finomabb, mintha pörköltszerűen készítettük volna.

nálunk is többféle köret jön számításba, tarhonya, rizs, sültkrumpli, petrezselymeskrumpli vagy püré.

a lényeg úgyis a finom testes lecsós szaft,a puhára sült hússal.

van, hogy kétféle köretet csinálok hozzá,kinek-kinek óhaja szerint...:))

2012. jún. 30. 17:52
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!