Van valami jó szósz recept párolt zöldségekhez?
Kritizáltam anyum, hogy harmadnapja ugyanaz az ebéd, szóval holnap én főzök. A család nem nagyon eszik párolt zöldségeket, ezért bizonyítani akarom, milyen finom is tud az lenni.
Tudtok valami jó szószt, öntetet vagy nem tudom mit, ami passzol a párolt zöldségekhez? Esetleg valami jól bevált receptet, amihez passzol a párolt zöldség?
/húsnak van pulykamell vagy csirkemell itthon, de ha valaki nagyon jó receptet ad, elszaladok bevásárolni :) /
Köszönöm :)
Attól tartok, nem csak holnap fogok én sütni-főzni, ha ilyen recepteket olvasgatok :D
Ha a keleti ízeket szeretitek, akkor készítsd így a zöldséget, és akkor egyszerű rántott csirkemellel tálalhatod, vagy szezámos édes csípős csirkével, mézes csípős csirkeszárnyakkal.Sikere lesz hidd el.:)
A párolt zöldség ahogyan én készítem:Falatnyira feldarabolom a következő zöldségeket :cukkini, hagyma, gomba, kaliforniai paprika, káposzta, brokkoli, sárgarépa, vagy amit csak akarsz.Legyen színes gusztusos.Egy serpenyőbe forrósíts pici olajat és egyszerre dobd bele az összes zöldséget.Nagy lángon kevergesd süsd rövid ideig, addig amíg látod hogy némelyik kezd színt kapni.Közben ízesítsd fokhagymával, borssal, szójaszósszal, és mivel a szója jó barátja a méznek azt is csurgass rá keveset(csipet cukorral helyettesítheted)Ha elég szójaszószt tettél rá, só már ne is kell.Zárd el a tűzhelyet és 2 percre fedd le a serpenyőt.Azalatt picit puhul, de finom ropogós és üde marad.
Én ezzel a recepttel már az egész családot meghódítottam.
Az ellenkezőknek kevés párolt rizst adhatsz azért:))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!