Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Miért kemény a lángos külseje?

Miért kemény a lángos külseje?

Figyelt kérdés
Remekül megkelt a tészta, krumplis lángos, a belseje puha, de mintha kérge lenne :(
2012. jún. 25. 19:58
 1/4 anonim ***** válasza:

Kiszáradhatott a felülete kelés közben.

Le kell kenni olajjal amíg kel.

Amúgy én úgy szeretem, ha roppanós a külseje! :)

2012. jún. 25. 20:26
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/4 A kérdező kommentje:

Nem volt száraz a külseje, nagyon jó tapintású volt. Ráadásul a "belsejéből" készült lángosok is keményhéjúak lettek.

Meg lehet enni, de tényleg ropog.

2012. jún. 25. 20:42
 3/4 anonim ***** válasza:

Akkor a tészta összetételével lehetett valami, nem tudom miből volt, esetleg volt valami amit máskor nem szoktál bele tenni...

Vagy még arra gondolok, hogy ha újkrumplit tettél bele, annak elég magas a keményítő tartalma, és esetleg az csinálhatott ilyet.


Mindenesetre ha legközelebb sütsz, és az elején észreveszed hogy ilyen, akkor pakold egymásra ahogy sül, vagy le is takarhatod egy tállal (kis hűlés után, hogy ne vizesedjen) és akkor a párától visszapuhul.

A sima lángos is, amit csak úgy húzni szoktam, és vékony a közepe, és ropogósra sül, az is visszapuhul valamennyire, ha egymásra pakolom.

2012. jún. 25. 22:26
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/4 A kérdező kommentje:
Legközelebb kipróbálom, köszi!
2012. jún. 26. 20:07

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!