Krémlevest szeretnék kis cipóba tálalni a barátomnak. Megsüssem a cipót? V csak simán? Ötletek?
Vágd le a tetejét, kapard ki a kenyér belsejét. ( Ezt egyébként kockára vágva megpiríthatod. Jó krémleves betét :D )
A kivájt cipót pirítsd meg, hogy a belseje kapjon egy kis kérget. Így nem áztatja el gyorsan a leves. Nagyon finom, ha a kalapját úgy pirítod hozzá, hogy megszórod egy kis sajttal.
Én hagymalevest szoktam cipóban tálalni. Mindig megpirítom, és nem ázik el. Hidegen viszont nem finom, melegen, ropogósan viszont finom a levessel, bele lehet harapni.
Akkor ázik el a cipó (függetlenül attól, megpirítod vagy nem), ha nem kaparod ki eléggé, és túl sok bele marad. Azért arra vigyázz, hogy nehogy kilyukadjon.
A "kalapjára" vékonyan vajat szoktam kenni, megszórom reszelt sajttal és megpirítom a cipókkal együtt. Nagyon finom köret a leves mellé, bár attól függ, milyen leves, jó-e hozzá a sajt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!