Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Hogyan kell finom kolbásszal...

Hogyan kell finom kolbásszal töltött karajt készíteni?

Figyelt kérdés

a legelső lépésétől kezdve.

PL.: hogyan kell kifúrni a közepét, milyen kolbásszal finom, hogyan hány fokn kell sütni, stb

köszönöm


2009. júl. 6. 10:14
 1/4 anonim ***** válasza:
100%

Én veszek egy hosszú keskeny pengéjű kést, amivel egy leresztet csinálok a közepébe, majd másik oldalról is ugyanígy. Aztán belecsavarom a kolbit (héj nélkül!!), besózom, borsozom, vagy lehet sertéssültes,, ill. más finom fűszerrel beszórni. Aztán rá egy tűzálló jénaira, vagy tepsire(mindegy) és légkeveréssel 180fokon sütöm egy-másfél órát, közben párszor megforgatom. Ha szép piros, akkor kész.

Még szoktam sütözacskóba is sütni, ilyenkor a zacsit ki kell 1-2 helyen szúrni (különben szétdurran), és óvatosan megforgatni.

2009. júl. 6. 11:29
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/4 anonim ***** válasza:
100%
bocsi, nem leresztet, hanem keresztet csinálok. :-))
2009. júl. 6. 11:30
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/4 anonim ***** válasza:
100%
Én is hosszú pengéjű késsel, aminek a szélessége két három cm kifúrom. Füstölt parasztkolbászt veszek bele. Leszedem a héját, majd óvatosan csúsztatgatom az alagútban, amig nem látom meg a másik oldalon a végét. Sóval picit bedörzsölöm kívülről a húst, illetve ha fűszerkeveréket használsz, akkor az eleve sózott lehet. Be szoktam tekerni körbe baconszalonnával, úgy nem szárad ki. Belerakom jénaiba, öntök alá vizet, hogy félig ellepje, lefóliázom, majd be az előmelegített sütőbe. Gáztűzhely 3-as fokozatán párolgatom, majd olyan fél óra elteltével leszedem a fóliát, meglocsolgatom a saját levével és 4-5-ös fokozaton piritom tovább, közben időnként meglocsolva. Amikor kihült, akkor lehet szép vékonyra felszeletelni.
2009. júl. 6. 11:49
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat!
2009. júl. 6. 21:40

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!