Jó amerikai palacsinta recept? Kell hozzá külön sütő?
400g liszt
100g vaj
600ml tej
2cs sütőpor
2 tojás
1-2 ek cukor
1 tk só
Én eszerint csinálom és nagyon szép lesz, általában csak az egyik felét tudom megsütni olyanra mint amiket a képeken látni, szóva az szokott felül lenni :D
Nagyon fontos hogy a vajat tejlesen felolvasztva tedd bele, és csomómentesre keverd az egészet. Hagyhatod állni is egy kicsit hűtőben akkor könnyebb sütni mert egy picit sűrűsödik.
Egyébként nem nehéz megsütni, kis merőkanállal teszel egy sima forró serpenyő közepébe (ha elég sűrű szép köralakja lesz), olaj nem kell rá mert a vaj miatt kellően zsíros a tészta. Elég közepes lángon sütni, ezt majd ki kell tapasztalnod, de akkor lesz szép aranybarna ha akkor fordítod meg amikor kezdenek kipukkadni a buborékok, ami a sütőportól keletkezik a tésztában, ekkor a teteje még nyers, valamilyen lapos fakanállal alányúlsz és hirtelen megfordítod, ezt az oldalát már nem kell annyi ideig sütni.
Nagyon fontos, csa akkor lesz szép egyenletes barna a megsűlt palacsinta, ha csomómentes és olvasztva rakod bele a vajat!
Sok sikert!
Nosalty-n sok ilyen recept van.
A tészta sűrűsége miatt nem fog szétfolyni a palacsinta és nem kell bele olyan sokat rakni. És nem kell hozzá külön sütő.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!