Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Jó amerikai palacsinta recept?...

Jó amerikai palacsinta recept? Kell hozzá külön sütő?

Figyelt kérdés
2012. jún. 17. 23:06
 1/6 anonim válasza:

400g liszt

100g vaj

600ml tej

2cs sütőpor

2 tojás

1-2 ek cukor

1 tk só

Én eszerint csinálom és nagyon szép lesz, általában csak az egyik felét tudom megsütni olyanra mint amiket a képeken látni, szóva az szokott felül lenni :D

Nagyon fontos hogy a vajat tejlesen felolvasztva tedd bele, és csomómentesre keverd az egészet. Hagyhatod állni is egy kicsit hűtőben akkor könnyebb sütni mert egy picit sűrűsödik.

Egyébként nem nehéz megsütni, kis merőkanállal teszel egy sima forró serpenyő közepébe (ha elég sűrű szép köralakja lesz), olaj nem kell rá mert a vaj miatt kellően zsíros a tészta. Elég közepes lángon sütni, ezt majd ki kell tapasztalnod, de akkor lesz szép aranybarna ha akkor fordítod meg amikor kezdenek kipukkadni a buborékok, ami a sütőportól keletkezik a tésztában, ekkor a teteje még nyers, valamilyen lapos fakanállal alányúlsz és hirtelen megfordítod, ezt az oldalát már nem kell annyi ideig sütni.

Nagyon fontos, csa akkor lesz szép egyenletes barna a megsűlt palacsinta, ha csomómentes és olvasztva rakod bele a vajat!

Sok sikert!

2012. jún. 18. 00:41
 2/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm!:) de hogyha rendes palacsintasütőben csinálom akkor nagy lesz, nem? vagy olyan sűrű, hogy kicsi lesz?
2012. jún. 18. 08:36
 3/6 anonim ***** válasza:
Én szoktam ilyet sütni, csak kicsiket, teflonos palacsinta sütőben. Szószos kanállal mérem a tésztát egyszerre 3 db-ot sütök és ilyen tenyérnyiek lesznek. Persze lehet csinálni nagyobban is. Az első pár kanál után úgyis kitapasztalod melyik mekkorára sül.
2012. jún. 18. 09:46
 4/6 A kérdező kommentje:
Kicsiket szeretnék sütni, csak azt hittem szétfolyik a palacsintasütőben.:) Köszönöm!
2012. jún. 18. 10:29
 5/6 anonim ***** válasza:
100%

Nosalty-n sok ilyen recept van.

A tészta sűrűsége miatt nem fog szétfolyni a palacsinta és nem kell bele olyan sokat rakni. És nem kell hozzá külön sütő.

2012. jún. 29. 11:02
 6/6 A kérdező kommentje:
köszönöm:) nagyon jól sikerült!
2012. júl. 4. 14:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!