Kaphatnék bevált csöröge recepteket? /kiegészítés lent/
én mindig ez szerint csinálom és nagyon finom :D
30 dkg liszt
2 tojás sárgája
1 evőkanál cukor
2 evőkanál tejföl
1 kupak sütőrum
1 dgk élesztő
csipet só
kb fél liter tej
Az összetevőket jó alaposan össze kell keverni, akkor jó, ha habos. Levestészta állagúnak kell lenni, azaz kemény, de nyújtható legyen. Kicsit lehet pihentetni, addig, amíg az olaj felmelegszik. fél centi vastagra kinyújtva hosszúkás csíkokat vágunk belőle (3x10cm), közepén késsel hosszirányú lyukat vágunk, azon az egyik sarkát áthúzzuk. Mindegy, hogy formázzuk, lehet laposan, háromszög alaban is vágni. Aztán bő forró olajban 2-3 perc alatt mindkét felét pirosra sütjük. Melegen a kelt tésztát nem szabad enni! Ha kihűlt, procukorba forgatjuk. Másnaposan is finom. Lehet a farsangi fánknál ismertetett rumos, higított lekvárba mártogatni. Vagy így, magába.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!