Sütiknél a vajat/margarint helyettesíthetem olajjal?
Amit fakanállal vagy géppel kell kikeverni....:)pl bögrések, piskóták, muffinok.
nem kevert a gyúrt, vagy dagasztott.
Nem hisszem el, hogy nem tudtad:)
ha tudtam volna, minek kérdeztem volna??? :)
Abból indultam ki, hogy gyakorlatilag a gyúrt tésztához is össze kell keverni a hozzávalókat. :)
De akkor annál miért nem helyettesíthető?
Fizikálisan valóban először öszekeverjük a hozzávalókat majd öszegyúrjuk, dagasztjuk.
amúgy jogos a kérdésed, mert pl a pizztésztába tényleg olajat kell beledagasztani.ja és a bukta a fánk is olvasztott vajjal, vagy zsírral készül.
De általánosságban generációkon át úgy tanítottak bennünket, tanítottunk tovább, hogy a vajat/margarint/zsírt apró kockákra vágva elmorzsoljuk a lisztben és dolgozzunk tovább vele.
de receptfüggő is, mert van amelyik hideg vajat ír, van amibe puha vajat kell belegyúrni.
A kevert tészták pedig más tészták:) ott habosra kell kererni a zsiradékot tojással, cukorral, de jó ideje már, hogy sok receptet kipróbálva olajjal készítem őket. sokkal kényelmesebb, és nagyon jó tésztát ad így is.
a kevert sütibe kerül még tej, tejföl vagy akár jogjurt/kefír is. abból egy sűrű, de folyékony massza lesz
amit a tepsibe öntünk, vagy éppen muffinformába kanalazzuk.
Nem akartalak én megbántani a kérdésemmel, de lehet, hogy annak tűnt. akkor bocsi:)))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!