Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Vajas pogácsába vajat vagy...

Vajas pogácsába vajat vagy margarint kell rakni?

Figyelt kérdés
Lehet, hogy hülye kérdés, de vajat raktam bele és a vajat egyáltalán nem lehet érezni, inkább csak olyan tészta íze van és nem lett annyira finom. Szerintetek milyen lenne ha a tetejét tojás helyett pizzakrémmel kenném meg?

2012. máj. 29. 10:49
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
Megégne a pizzakrém, és keserű lenne.
2012. máj. 29. 10:52
 2/8 anonim ***** válasza:
100%

a tetejét inkább kend le tejjel vagy híg tejföllel.

lehet, hogy kevés sót raktál a pogiba, azért érzed íztelennek.

ha félbevágod, és nyomsz bele egy kis pizzakrémet úgy finom.

ilyen dolgokat én is szoktam művelni, ha már nem tudom mit egyek...:)

2012. máj. 29. 10:56
 3/8 anonim ***** válasza:
100%

Péknek tanulok, és ha Vajas pogácsaként van feltüntetve a termék, akkor abban vaj kell, hogy legyen. Ha Margarin van benne, az már margarinos pogácsa lesz.

Otthoni sütögetőként viszont szvsz tökmindegy. Vajjal finomabb, de margarinnal sem lesz rossz - pláne, hogy a vaj igen drága mulatság mostanában.

gondolom, nyers a tésztád, azért kérdezed, hogy mivel kend meg. Mindenképpen tojással! És nyersen szerintem amúgy sem finom, majd ha kisült, akkor fog érezni az íze :)

Ha mégsem lesz jó, még mindig kettévághatod majd, és megkenheted pizzakrémmel :)

2012. máj. 29. 10:56
 4/8 anonim válasza:
Én Rama margarint használok, nagyon finom íze szokott lenni.
2012. máj. 29. 11:01
 5/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! Azért gondoltam, hogy a tetejére kenem a pizzakrémet, mert nem az az igazi magas pogi és szerintem problémás lenne kettévágni, de azért majd megpróbálom kettévágni. Nem élesztővel készül csak sütőporral, ezért lapos, de gyors és olcsó.
2012. máj. 29. 11:09
 6/8 anonim ***** válasza:
0%

"Ha Margarin van benne, az már margarinos pogácsa lesz."

Arról nem hallottál hogy általánosan elfogadott a margarin vaj helyett?

2012. máj. 29. 11:32
 7/8 anonim ***** válasza:
100%

ma 11:32

A 10.56-os válaszoló védelmére kelnék, írta, h péknek tanul, és a margarinos pogácsát úgy értette, h ha boltban veszel vajas pogácsa nevű terméket, abban nem lehet vaj helyett margarin (érted, nem verhetik át a vevőket...)

És egy sorral lejjebb azt is írta, h otthon édesmindegy, h melyiket használod. Ne legyünk más rosszindulatúak, és ne az eredeti szövegkörnyezetből kiragadott félmondatokon akadjunk már fenn! Vagy tessék megtanulni figyelmesen olvasni!

2012. máj. 29. 11:42
 8/8 anonim ***** válasza:
100%
Kedves 6-os és bárki, sok sütemnyben lehet margarint használni, de ahol vaj még a recept neve is akkor tegyél bele vajat, mert az úgy volt kitalálva. A vaj ízét süteményben, főtt/sült ételben nem lehet elérni mással, csak helyettesíteni, de akkor a végeredmény sem ugyanaz. Ugyanakkor vaj és vaj között is rengeteg különbség van.
2012. máj. 29. 11:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!