Milyen tortát ajánlotok?
Még nem sütöttem tortát (kivétel ilyen gyümölcstortákat stb.), most viszont arra gondoltam, hogy csinálok anyukám születésnapjára vmilyet. Tudnátok esetleg nem túl bonyolult, de finom recepteket küldeni? (lehet link is)
Köszönöm. :)
...mert a csokit mindenki szereti :)
Hozzávalók
A tésztához: 2 pohár liszt, 1 pohár cukor, 1 sütőpor, 2 tojás, fél pohár étolaj, kb. 1 dl tej.
A krémhez:
1 csomag csokipudingpor, 3 dl. tej, 5 evőkanál cukor, 1 evőkanál kakaó, 6 dkg. vaj. (fél vajnál kicsivel több).
A mázhoz:
3 evőkanál kakaó, 4 evőkanál cukor, 4 evőkanál tej, 4 dkg. vaj ( a tízdekás vaj másik, kisebb fele).
Elkészítés:
A tészta
Egy tálba beletesszük a két pohár lisztet, hozzátesszük a sütőport, majd belemérjük a pohár cukrot. Beleütjük a két tojást, belemérjük a fél pohár étolajat, majd elkeverjük. Tejet annyit teszünk bele,( kb. fél pohárral), hogy eléggé meghíguljon a massza. Akkor jó, ha egy kanállal felveszünk belőle, majd visszacsorgatjuk, és elsímul a teteje a masszának. Egy közepes tortaformát kizsírozunk, és kilisztezünk, majd az elkészített masszát beleöntjük, és forró sütőben megsütjük.
A töltelék:
A pudingporból egy csapott evőkanálnyit félreteszünk a mázhoz. A többiből 3 dl. tejjel, és 4 evőkanál cukorral pudingot főzünk. Megvárjuk míg kihül, és hűtőbe tesszük.
A hat dkg. vajat egy evőkanál kakaóval és egy evőkanál porcukorral elkeverünk, majd beletesszük a kihült puddingba, és jól kikeverjük.
A kihült tortát lehetőleg három rétegre vágjuk, és a töltelékkel megtöltjük.
A tetejét a következő mázzal kenjük be:
4 evőkanál cukrot 3 csapott evőkanál kakaóval 4 evőkanál tejjel összefőzünk, hogy elég sűrű legyen, és beletesszük a félretett pudingport. Az egészet felfőzzük, hogy elég sűrű legyen. Ha felfőtt, a tűzről levesszük, és 4 dkg. vajat keverünk bele, majd a tortára kenjük.
Ez egy nagyon egyszerű és finom csokitorta recept. Akkor igazán csodás, ha tálaláskor a szeletekre egy jó adag tejszínhabot is teszünk.
Szia!
Én főzni imádok, sütni utálok, de van egy torta, ami nagyon egyszerű, és nagyon-nagyon finom, én is itt kaptam a receptet a gyak.kérdéseken, a férjem szülinapjára sütöttem meg.
Íme a recept:
Én nem tudtam 3 fele vágni a piskótát, ezért a tejszínes krémet kihagytam, csupa nutellás lett az egész, a tetejére csokival bevont mazsolát tettem (bárhol lehet kapni).
Egyszerű és tényleg finom!! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!