Ringlóból valami süti?
Elvileg ez cseresznyés lepény, de én kipróbáltam már meggyből és szilvából is. Nekem bevált, de kinek a pap kinek a papné:)
Hozzávalók:
- 30 dkg liszt
- 15 dkg zsír
- 20 dkg porcukor
- 2 tojás sárgája
- 1 kanál tejföl
- Citromhéj
- 1 kg cseresznye
- Morzsa
- Kis fahéj
- ½ csomag sütőpor
Cseresznye: kimagozzuk, szűrőkanálba téve lecsepegtetjük, cukrot és fahéjat hintünk rá, s egy fél citrom levét rácsöpögtetünk.
A lisztből, zsírból, porcukorból, tojás sárgájából, tejfölből és kevés citromhéjból omlós tésztát gyúrunk, és 2 órára hűtőbe tesszük.
Ezután a tésztát 2 részre osztjuk, az egyiket kinyújtjuk, beletesszük a tepsibe, villával kicsit megszurkáljuk és a sütőben kissé átsütjük, de csak annyira, hogy a tészta kissé szikkadt legyen. (kb 5 perc).
Kivéve a sütőből meghintjük zsemlemorzsával és a cseresznyével telehintjük. A tészta másik felét kinyújtjuk, leborítjuk vele a cseresznyét, villával kicsit ezt is megszurkáljuk, tojás sárgájával megkenjük, meghintjük kristálycukorral és világosra sütjük, mérsékelt tűz mellett. (Gáznál kb 45 perc.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!