Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Ringlóból valami süti?

Ringlóból valami süti?

Figyelt kérdés
Bevált recepteket kérek, nem linkeket.
2009. júl. 4. 19:49
 1/1 anonim válasza:

Elvileg ez cseresznyés lepény, de én kipróbáltam már meggyből és szilvából is. Nekem bevált, de kinek a pap kinek a papné:)

Hozzávalók:

- 30 dkg liszt

- 15 dkg zsír

- 20 dkg porcukor

- 2 tojás sárgája

- 1 kanál tejföl

- Citromhéj

- 1 kg cseresznye

- Morzsa

- Kis fahéj

- ½ csomag sütőpor

Cseresznye: kimagozzuk, szűrőkanálba téve lecsepegtetjük, cukrot és fahéjat hintünk rá, s egy fél citrom levét rácsöpögtetünk.

A lisztből, zsírból, porcukorból, tojás sárgájából, tejfölből és kevés citromhéjból omlós tésztát gyúrunk, és 2 órára hűtőbe tesszük.

Ezután a tésztát 2 részre osztjuk, az egyiket kinyújtjuk, beletesszük a tepsibe, villával kicsit megszurkáljuk és a sütőben kissé átsütjük, de csak annyira, hogy a tészta kissé szikkadt legyen. (kb 5 perc).

Kivéve a sütőből meghintjük zsemlemorzsával és a cseresznyével telehintjük. A tészta másik felét kinyújtjuk, leborítjuk vele a cseresznyét, villával kicsit ezt is megszurkáljuk, tojás sárgájával megkenjük, meghintjük kristálycukorral és világosra sütjük, mérsékelt tűz mellett. (Gáznál kb 45 perc.)

2009. szept. 22. 14:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!