Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Akik dolgoznak minden nap...

Akik dolgoznak minden nap tudnak fött ételt tenni a családjuk elé?

Figyelt kérdés
2012. jún. 15. 09:51
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
70%
Én lefőzök egy nagyobb adag pörköltet a fagyasztóba, és azzal variálok. Főzelékre teszem feltétnek, gulyást főzök belőle, vagy rizses húst, vagy rakott tésztát. Hétvégén hortobágyi húsos palacsintát. A válaszom a kérdésedre, igen, minden nap főzök.
2012. jún. 15. 10:03
 2/12 anonim ***** válasza:
Nem.Reggel héttől este hétig dolgozok potom pénzért.Estére hullafáradt vagyok és másnap megint 4:30-kor kelek.Se erőm se időm rá.Szabadnapon szoktam főzni ami heti 2 nap.
2012. jún. 15. 10:09
 3/12 anonim válasza:
Én azt az időt inkább a kisfiammal töltöm. A munkahelyemen van egy étkezde, nagyon jól főznek, onnan hozok. Hétvégén főzök. Kapok melegétkezési utalványt, amit úgyis csak ott lehet elkölteni:)
2012. jún. 15. 10:10
 4/12 A kérdező kommentje:
Napi 10 órát dolgozom. heti 2 szabad napom van ilyenkor tudok ,úgy főzni,hogy 2 napra-vagy 3 ra és ami marad az megy a fagyasztóba ha olyan kaja . Kb heti 2szer van ,hogy hideget eszünk mert nem marad fött kaja. Anmyósom szerint ezért én rossz feleség vagyok. Szerinte 1 nőnek minden körülmények között főtt ételt kell az asztalra tenni ,még akkor is ha sokat dolgozik. Köszönöm a válaszokat.. / a férjem nem panaszkodik /
2012. jún. 15. 10:18
 5/12 anonim ***** válasza:
81%
Nem vagy rossz feleség.Anyósod nem tudja miről beszél.Kíváncsi lennék ő mennyit dolgozik,hogy ilyen kijelentéseket tesz.
2012. jún. 15. 10:26
 6/12 anonim ***** válasza:

Én csináltam egy ideig, hogy minden hétvégén főztem előre a hétre. Aztán meguntam. Elvett egy csomó időt. Van menza, lehet néha ott is enni.

Anyóssal meg ne törődj. Mind elfogultak, mert a kicsi fiuk tökéletességéhez nem érhet fel valami nő. Én jóban vagyok az anyóssal, ennek ellenére képes volt olyanokat mondani, hogy az a minimum, hogy minden nap ágyba viszem a fiának a reggelit. Na persze. Nem kell az ilyesmivel foglalkozni.

2012. jún. 15. 10:43
 7/12 anonim ***** válasza:
40%
Én minden nap főtt ételt teszek a párom elé. Ő már nyugdijas, igy otthon van. Én még dolgozom napi 8-l0 órát, de mindig sikerül megoldanom. Imádok főzni, ezért inkább kikapcsol, mint terhet jelent.
2012. jún. 15. 10:44
 8/12 anonim ***** válasza:

Anyóssal ne törődj. Én is főztem férjemnek minden este, húst, a maradékot már meg nem ette! Pedig a munkahelyünkön volt üzemi konyha is, ahova be lehetett volna fizetni, de az neki nem jó.

Hagyd a fenébe, anyósod mit mond, tedd azt, amit te jónak látsz, ill. amire van erőd, energiád. Majd megszokja, hogy nálatok mi lesz a kialakult rend.

2012. jún. 15. 11:02
 9/12 anonim ***** válasza:
az en munkaprogramom: de 10tol - du 13ig, du 15tol este 21ig, minden nap, 1 szabadnapot kerhetek 1 heten. reggel felkelek, fozok, mosok, takaritok, delben hazamegyek ebedelunk, lefektetem a kislanyom, vasalok, este 9kor is fozok ha nincs semmi ennivalo...borzasztoan faraszto!!! igy ez nem mindennapos, van hogy hidegetelt eszunk, de az nem a vilagvege, senki sem panaszkodik!
2012. jún. 15. 11:23
 10/12 anonim ***** válasza:
65%

én se tudom mindennap megoldani, egyáltalán nem vagy ezért rossz feleség

én úgy szoktam hogy vasárnap főzök egy nagy adag levest-ebből hétfőre, meg keddre is maradt (általában ilyenkor maceránsabb levest, és tartalmasabbat gulyásleves, babgulyás, sertésragu, frankfruti,stb)

csinálok krumplit-püré/tört/hagymás, ezt esszük vasárnap és hétfőn, ilyenkor marad hús is vasárnapról, meg két adag piskótát vagy pogácsát csinálok így szintén marad

csinálok még rizseshúst vagy tarhonyáshúst, paprikáskrumplit stb ami eláll keddre így ez is megvan oldva

kedd este csinálok általában valami gyors levest-tojás, zöldség, májgombóc, ez hamar megvan, és szoktam csinálni valamilyen főzeléket, ahhoz vasárnap előkészítem a fasírttot, húst, ránntott párizsit így azt csak kikapom a fagyóból

csütörtökön egy gyors tészta-bolognai, mákos, diós, káposztás, krumplis

pénteken szoktam csinálni rizst és hozzá sült virsli/szalonna, párizsi, sajt és hozzá egy üveg csalamádé és kész

szombat, vasárnap szabad, ilyenkor vásárolunk szombaton ezért, ált.hideg kaja van majd a vacsora a meleg, ilyenkor elkészítek mindent amire óhaj van, pizza, főzelék, mártások, egytálételke stb

vasárnap meg ugyanúgy főzés

ha van kedvem szoktam főzni pudingot kekszel/babapiskótával, is, vagy egy gyosr gyümis pte, csokisgofri, ez hamar megvan és kész is

de amik gyors kaják

sajtos-tejfölös tészta

mákos, diós, grízes, lekváros, túrós, káposztás, krumplis tészta

rizottók

rizs, krumpli valamilyen feltéttel

főtt krumpli resztelt májjal

zöldséglevesek, tojásleves

sült virsli, tarja, párizsi

gyors főzelék-kelkáposzta, sóska, spenót, tök ez is gyors

fasírttot, panírozott sajtot, párizsit, húst tegyél a fagyóba az is hamar megvan

tudod turbózni a kajákat hogy ne legyen uncsi, pl keversz egy üveg gombát, vagy borsót, vagy kukoricát a rizsehez, már is változatos

vacsorára

tükörtojás

rántotta

sült virsli

sült párizsi

mézes, lekváros kenyér

körözött, felvágott, főtt tojás

ezekből tudsz csinálni krémeket is, ami eláll 2-3 napig

veszel előre kész pizzalapot, arra tudsz gyorsan egy üveg bolognai szószt tenni majd rá reszelt sajt, kb 20-25 perc alatt megsül, melegszendvics, bundáskenyér, omlettek

2012. jún. 15. 12:30
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!