Disznóhúsból is készíthetem a gulyást?
Ez hamisgulyás lesz:) nem Te leszel az első hamisító.Bátran állj neki, a zöldséget ne sajnáld belőle.
Finom lesz.
a "gulya" marhafalkát jelent, tehát eredetileg marhából készül a gulyás, de sokszor készítik disznóból is.
Én ha marhából készítem, akkor lábszárból, ha disznóból, akkor lapockából szeretem. Persze másból is lehet
Szóval egy szónak is 100 a vége:
Nyugodtan készítsd el abból a húsból, ami van otthon, a recept szerinti módszerrel, finom lesz az.
Valóban, a gulyások valamikor tavasztól őszig kint legeltették, őrizték a marhagulyát a határban, és ők maguk bográcsban főztek magukra. Ha valamelyik marhának baja lett, és le kellett vágni, akkor az általunk is ismert recept szerint főztek maguknak egytálételt a húsból. Ezért lett gulyás a neve, és ezért tartják azt, hogy csak marhából szabad készíteni. Ma már azért ezeket a dolgokat nem kezeljük annyira mereven.
Disznóból is, birkából is, marhából is lehet finomat alkotni.
Nekem azért a csirke kissé bizarr..(lófejből halászlé?)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!