Mikor készíthetem el leghamarabb? Kb. mennyi ideig áll el ez a sütemény?
Majomkenyér
Hozzávalók:
2 dl víz
25 dkg porcukor
5 dkg cukrozatlan kakaópor
25 dkg margarin
reszelt citrom- vagy narancshéj (elhagyható)
fél dl rum
25 dkg apróra tört háztartási keksz
25 dkg darált háztartási keksz
Elkészítése nagyon egyszerű. A keksz kivételével minden hozzávalót felteszünk főni. 5 perc főzés után belekeverjük a kekszeket, jól elkeverjük, majd folpack-kal kibélelt őzgerincformába öntjük. Kihűlés után 2 órára a hűtőbe, vagy fél órára a mélyhűtőbe tesszük.
Szilveszterre szeretném megcsinálni. Ha előtte mondjuk 2 nappal tudom csak megcsinálni akkor se lesz semmi baja ugye?
Juj, ez nagyon finom, én is szoktam ilyet csinálni. :)
Nyugodtan elkészítheted 2-3 nappal előtte, semmi baja nem lesz, tekintve, hogy nem tartalmaz semmi olyat, ami miatt hamar megromolhatna, tej helyett is vízzel kell főzni, szóval no problem. :)
Köszönöm. :)
Amúgy ebbe tojást nem is kell tenni?
Mert találtam egy ilyen receptet is.
Hozzávalók:
25 dkg margarin
1 tojás
30 dkg porcukor
3 evőkanál liszt
3 evőkanál kakaópor
pici só
5 dkg dió
15 dkg babapiskóta
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!