Milyen olyan süti van, amit nagyon könnyű elkészíteni?
Próbáld ki ezt!Én gyakran szoktam csinálni,mert nagyon finom!
1-2 csomag babapiskótát összetörsz, üvegtálba dobod. Főzöl 1-2 csomag csokipudingot (piskótamennyiségtől függ), ráöntöd (lassan, h be tudja szívni). Felkockázol almát, banánt, narancsot, ananászt, mandarint, stb. belekevered.
Hűtő, aztán kis tálkákba szeded és tejszínhabbal, aprított mogyival v dióval kínálod.
Hozzávalók:
1 db tojás
11 evőkanál olaj
11 evőkanál cukor
15 evőkanál liszt
2 evőkanál kakaópor
1 kávéskanál szódabikarbóna
2,5 dl tej
A tojást kikeverjük az olajjal, cukorral, hozzáadjuk a lisztet, a szódabikarbónát, a citromhéjat és a tejet. Az így kapott tésztát zsírozott, lisztezett tepsibe tesszük.
Beledobálhatunk gyümölcsöt, csokit, túrót, mazsolát, magvakat,...
160 fokon kb. 25 percig sütjük.
1 db citrom reszelt héja.
Én is csatlakozom hozzátok, engem már kitiltottak a konyhából. :P
De most megpróbálkozom a kókuszgolyóval csak azért is. :P (Valószínűleg katasztrofális eredménnyel... :D)
kakaós lepény:25 dkg liszt , 25 dkg cukor 2,5 dl tej, 1 tojás, 10 deka vaj, 1 sütőpor,4 deka keserű kakaó.
a vajat a cukorral jól kikevered, bele a tej, a sütőporos liszt, a kakaó.
zsírozott lisztezett közepes tepsibe (sütőpapírtos) öntöd.
előmelegített sütőben 5 percig erős lángon, mjad közepesen még kb 25 percig sütöd. Tűpróbával ellenőrizd.
önmagában is finom,porcukorral megszórva. tortaalapnak is nagyon jó.félbevágva lekvárral, krémmel megkenve isteni.
másik megoldás, ha a tésztába mazsolát, meggyet, sütésálló
lekvárt darabokat keverünk.
gyors, olcsó, finom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!