Füstölt tokaszalonnából milyen étel készíthető? Kb.1 kg-os darab lapul a hűtőmben egy hónapja, de még nem találtam rendes receptet hozzá.
1.- Nagyon tudnám díjazni, ha zúzott fokhagymával megkenve, vacsira puha kenyérrel, esetleg zöldpaprikával, paradicsommal ehetnék belőle.
2.- Vékony szeleteket szelsz belőle, és sütni való húsokat (elsősorban u.n. száraz húsokat) betekersz velük. Pl. nagyon finom így a báránycomb, vagy éppen a fácánsült, és egyéb vadhúsok. De felhasználhatod pl. sertéscomb sütésénél is.
3.- Kockára vágva, egy kicsit átsütve, finom a túrós tészta tetejére is töpörtőnek
Vagy tényleg megfőzöd, és főtt füstölt szalonnaként jó hidegen eleszegeted, vagy sima sültszalonnaként, hagymával, tojással, illetve olyan ételek alapjaként, amik úgy kezdődnek, hogy süssünk ki egy kis füstölt szalonnát...
Mindenhogyan finom.
Amúgy mifelénk is főtt, fokhagymás, paprikás szalonnaként
készítik, "csécsi" szalonnának is hívják.
Jómagam is rendszeresen gyártok füstölt toka szalonnát, pótolandó vele a már régen nem beszerezhető vastag érett hátszalonnát.
8-10 percre forró zsírban megúsztatom, majd ha kihűlt 10 napig megy sóba, ezután rendesen füstölöm.
Innentől nyersen, sütve, főzve, ételbe is felséges.
(Ha nem "ugrasztom meg" a zsírban, állaga átmenet lesz a biciklibelső, és a csizmatalp között.)
Szívesen venném, ha megosztanád velünk, mert én e néven nem tudtam rátalálni.
köszi szépen:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!