Kezdőoldal » Egészség » Fogak, szájápolás » Bal felső hátsó rágófogamból...

Bal felső hátsó rágófogamból kivan törve egy darab, étkezésnél beleragad az étel, mit csináltassak vele? betömnék ezt, vagy kihúznák?

Figyelt kérdés
2009. máj. 5. 13:27
 1/10 anonim ***** válasza:
attól függ, mennyire van szétrohadva. minnél tovább vársz vele, annál nagyobb lesz a baj. kb. az igaz, hogy ameddig nem fáj, addig nem kell húzásra számítani és ha már fájni kezd akkor is van még remény gyökérkezelésre.
2009. máj. 5. 13:34
 2/10 anonim ***** válasza:
nekem ugyan ez van fölül hátul jobboldalt utolsó fog! Nekem a lyukba bele van nőve az íny és az ki égeti majd és úgy tömi be ideiglenes töméssel, mert ha kiesik akkor kihúzza, mert az azért esik ki mert nagyon benőlné az ínyem azt a részt!
2009. máj. 5. 15:52
 3/10 anonim ***** válasza:
Na, először is: majd szakavatott szem, azaz az orvos dönti el, mit lehet vele csinálni. szerencsés esetben még gyökérkezelhető, és pótolható a hiányzó rész. feltételezem, hogy szuvas is a letört rész miatt. ilyenkor kiszedik a fogbelet a fogadból meg az idegeket, aztán gyökértömik. ne halogasd tovább a fogorvoshoz menetelt, mert különben előbb-utóbb begyullad a fogad, és garantáltan elviselhetetlen fájdalmaid lesznek.
2009. máj. 5. 16:16
 4/10 A kérdező kommentje:

fájni még nem fáj, csak evésnél érzékeny.

most volt egy másjellegű műtétem, most mehetek megint orvoshoz...

2009. máj. 5. 18:41
 5/10 A kérdező kommentje:
a kiégetés meg a gyökérkezelés hogy zajlik? ad majd szurit is?
2009. máj. 5. 18:43
 6/10 anonim ***** válasza:

Igen ad szurit, hogyne adna. szuri nélkül nem bírnál ki egy gyökkezelést, ahhoz fakírnak kéne lenned.

így zalik: szurit beadja, megvárja míg elzsibbadsz. aztán jó mélyen kifúrja a fogad, egészen a fogbélig. ezek után tűszerű valamikkel kiszedegeti az ideget és a fogbelet a fogadból, aztán átöblíti valami folyadékkal. utána megint tűkkel bizgerálja a gyökeret, ilyenkor feltágítja a gyökércsatornákat.utána megméri a gyökércsatornák hosszát egy pittyegő hangot kiadó műszerrel, és feljegyzik, hány mm. egy-egy gyökércsatorna. ha ez megvan, tesz bele egy ideiglenes gyógytömést, és visszarendel pár nap múlva. ha nem fáj a fogad, ezek után végleges betömi a gyökereket és a magát a fogat is.

2009. máj. 6. 00:17
 7/10 anonim ***** válasza:
Az égetés csak akkor szükséges ha be van nőve az ínyed a lyukba, nekem ez így van de már 1szer csinálta jövőhéten megyünk megint! Ez úgy zajlik h: ad szurit, kimész még hat az érzéstelenítő majd bemész! Megkérdezi fáj e?- Nem, nem fáj! Akkor fog egy olyan kis pici valamit ami éget azt oda rakja a problémás területre és égeti, ez elég vicces mert a szádból füst jön ki (amúgy nagyon büdös) =) Ebbe bele kezd kb.: 4-5-ször! Aztán betömi ja de előbb egy picit kitörli! És kész van! Az égetésre akkor is szükség van ha nagyon vérzik az ínyed!Amúgy nem érzel semmit csak a büdöset meg nagyon nagyon nagyon.... pici szúrást de ez csak az égetés!
2009. máj. 6. 11:16
 8/10 A kérdező kommentje:

25.-ére kaptam időpontot.

majd kiderül mi lesz?!

2009. máj. 6. 17:47
 9/10 anonim ***** válasza:
Először csinálnak egy röntgent, aztán majd a doki eldönti a doki, hogy mi lesz.
2009. máj. 6. 20:05
 10/10 A kérdező kommentje:
enni mennyi idő után ehetek majd???
2009. máj. 21. 22:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!