Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Hosszukarajbol mit lehet...

Hosszukarajbol mit lehet kesziteni kirántotthuson kivül?

Figyelt kérdés
Olyan bepácolt,sutőben egybesutott hus jo belőle? Hogyan?
2012. jún. 5. 08:37
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:

:D

Valamikor réges-régen ... a Lúdas Matyiban olvastam. :))

2012. jún. 5. 09:44
Hasznos számodra ez a válasz?
 12/17 anonim ***** válasza:
:D Megjegyzem magamnak :D Már feldobtad a napom :D
2012. jún. 5. 09:46
Hasznos számodra ez a válasz?
 13/17 anonim ***** válasza:

A többiek mindent leírtak az egybesült karaj sütéséről, csak kiegészíteném, ha esetleg -ahogy írtad is- be szeretnéd pácolni.

egy tálkában keverj össze 1 kanál mézet,egy kanál mustárt,5-6 kanál kecsapot,3-4 gerezd préselt fokhagymát,egy közepes fej reszelt hagymát, egy kis majorannát, bazsalikomot, csipet őrölt köményt,borsot, illetve, amilyen fűszereket szeretsz, 1-2 ek olajat.

a hús mennyiségétől függően lehet változtatni a mennyiségeken. a lényeg, hogy jó alaposan be lehessen kenni vele a besózott húst, amit lefedve, ha lehet egy éjjelen át hűtőben tartunk.

másnap tepsibe olvasztott zsírt öntünk, egy kicsit megforgatjuk benne a húsdarabot, egy pici vizet öntünk alá és szorosan lefóliázva bő egy órán át sütjük.

kibontva rápirítunk. nagyon finom, zamatos puha lesz a hús.

Szeletelve is szoktam, vastagabb szeleteket kenek meg, de akkor nem reszelem a hagymát a pácba, hanem karikára vágva rétegezem a húsokkal. a hagyma a húsokon sűrű szafttá válik.sütése ugyanúgy.

2012. jún. 5. 10:46
Hasznos számodra ez a válasz?
 14/17 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat,hát akkor egyben sütom:-) A pác is nagyon jol hangzik,csak mindig későn gondolkodom az a baj,de legkozelebb egy nappal előtte bepácolom:-) Köszi!!! Hány fokon pároljam??
2012. jún. 5. 10:52
 15/17 anonim ***** válasza:

Pácolni előző este (d.u.) szoktunk, de akkor az még csak hidegen, ahogy írtuk is, belerakod, bekened, megszórod, vagy megtűzdeled vele a husit, és éjszakára bemegy a hűtőbe. Kizárólag hidegen, hőfok nincs!!!

A lényeg, hogy akár csak szárazon sózod, fűszerezed, akár valami vegyes mustáros-olajos fűszeres anyagba rakod, az mindig hidegen, és másnapra átjárják a husit az ízek.

2012. jún. 5. 10:58
Hasznos számodra ez a válasz?
 16/17 anonim ***** válasza:
kb 180 fokos sütőbe tedd, és úgy 20 perc múlva mérsékeld egy kicsit a lángot. majd fólia nélkül megint erősítsd fel.
2012. jún. 5. 11:05
Hasznos számodra ez a válasz?
 17/17 anonim ***** válasza:

[link]


Én ezzel szemezek egy ideje, na nem puliszka körettel csak simán krunplipürével.Isteni lehet:)

2012. jún. 5. 12:14
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

További kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!