Hosszukarajbol mit lehet kesziteni kirántotthuson kivül?
:D
Valamikor réges-régen ... a Lúdas Matyiban olvastam. :))
A többiek mindent leírtak az egybesült karaj sütéséről, csak kiegészíteném, ha esetleg -ahogy írtad is- be szeretnéd pácolni.
egy tálkában keverj össze 1 kanál mézet,egy kanál mustárt,5-6 kanál kecsapot,3-4 gerezd préselt fokhagymát,egy közepes fej reszelt hagymát, egy kis majorannát, bazsalikomot, csipet őrölt köményt,borsot, illetve, amilyen fűszereket szeretsz, 1-2 ek olajat.
a hús mennyiségétől függően lehet változtatni a mennyiségeken. a lényeg, hogy jó alaposan be lehessen kenni vele a besózott húst, amit lefedve, ha lehet egy éjjelen át hűtőben tartunk.
másnap tepsibe olvasztott zsírt öntünk, egy kicsit megforgatjuk benne a húsdarabot, egy pici vizet öntünk alá és szorosan lefóliázva bő egy órán át sütjük.
kibontva rápirítunk. nagyon finom, zamatos puha lesz a hús.
Szeletelve is szoktam, vastagabb szeleteket kenek meg, de akkor nem reszelem a hagymát a pácba, hanem karikára vágva rétegezem a húsokkal. a hagyma a húsokon sűrű szafttá válik.sütése ugyanúgy.
Pácolni előző este (d.u.) szoktunk, de akkor az még csak hidegen, ahogy írtuk is, belerakod, bekened, megszórod, vagy megtűzdeled vele a husit, és éjszakára bemegy a hűtőbe. Kizárólag hidegen, hőfok nincs!!!
A lényeg, hogy akár csak szárazon sózod, fűszerezed, akár valami vegyes mustáros-olajos fűszeres anyagba rakod, az mindig hidegen, és másnapra átjárják a husit az ízek.
Én ezzel szemezek egy ideje, na nem puliszka körettel csak simán krunplipürével.Isteni lehet:)
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!