Miért nem sikerül a gyümölcsleves? Tudtok jó recepteket?
Na én leírom a tuti főzés nélküli meggyleves receptet, én fejlesztettem ki magamnak abból a megfontolásból, hogy azonnal tálalható és hideg!
Szóval:
Attól függően, hogy mennyire savanyú a befőtt, három -négy evókanál porcukrot, egy késhegynyi fahéjat , és egy vaniliáscukrot összekeversz, majd egy deci forróvízben összekavarod.
Ráöntöd a magozott meggybefőttet,, 2-3 deci hideg tejszínt, és még kb. 4-5 deci hidegvizet, majd pár csepp rumaromát.
Kissé összekavarod, és voálá! Lehet enni!
Isteni!
ja, : 42 /F
:DD
Én úgy szoktam, hogy felteszem vízben a gyümölcsöt főlni hogy ellepje kb., rakok bele fahéjat, szegfűszeget. Ha megfőlt, ki hogy szereti van aki szétfőzi kicsit van aki keményebben szereti, akkor egy tálba kiöntök egy csomag vanília pudingot, majd bele tejet, jól elkeverem, majd beleöntöm a gyümölcsös lés fazékba és jól elkeverem. Így finom nagyon, nem csomósodik össze, nem lesz túl híg sem, mert ha még úgy is alakulna a pudig olyan krémesebbé teszi még a hígat is. Nekem ez így nagyon bevált.
Régen csináltam tejfölös lisztes habarással, úgy sem rossz, de nekem néha összecsomósodott kicsit, pedig vettem ki forrón a habaráshoz lét, hogy úgymond egyneműsítsem és csak azután öntöttem az egészbe de mégsem lett mindig jó. Így pudinggal tuti. Próbáld ki!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!