Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Miért nem sikerül a gyümölcsle...

Miért nem sikerül a gyümölcsleves? Tudtok jó recepteket?

Figyelt kérdés
Gyümölcslevest szeretnék,de egyszer már elrontottam,van itthon körtebefőttem,meg meggy!
2009. júl. 1. 22:14
 1/5 anonim ***** válasza:
100%

Na én leírom a tuti főzés nélküli meggyleves receptet, én fejlesztettem ki magamnak abból a megfontolásból, hogy azonnal tálalható és hideg!


Szóval:

Attól függően, hogy mennyire savanyú a befőtt, három -négy evókanál porcukrot, egy késhegynyi fahéjat , és egy vaniliáscukrot összekeversz, majd egy deci forróvízben összekavarod.

Ráöntöd a magozott meggybefőttet,, 2-3 deci hideg tejszínt, és még kb. 4-5 deci hidegvizet, majd pár csepp rumaromát.

Kissé összekavarod, és voálá! Lehet enni!

Isteni!

ja, : 42 /F


:DD

2009. júl. 1. 22:29
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/5 anonim ***** válasza:
100%
Ja, perverzek és gasztromágusok nyomhatnak bele porcukor helyett sűrített tejet !
2009. júl. 1. 22:30
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/5 anonim ***** válasza:
100%
Én a gyümölcsöt vizben felteszem főni ( ha befőtt,akkor forró vízbe),cukrozom,fahéjat,citromfüvet,pici sót,1-2 szegfüszeget teszek bele,ha megfőtt a gyümölcs,tejföllel behabarom.Ha nem savanyú gyümölcsből készitem,akkor fele víz,fele tejjel készítem.És ha lehet,többféle gyümölcsből főzöm.
2009. júl. 1. 22:31
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/5 anonim ***** válasza:
100%

Én úgy szoktam, hogy felteszem vízben a gyümölcsöt főlni hogy ellepje kb., rakok bele fahéjat, szegfűszeget. Ha megfőlt, ki hogy szereti van aki szétfőzi kicsit van aki keményebben szereti, akkor egy tálba kiöntök egy csomag vanília pudingot, majd bele tejet, jól elkeverem, majd beleöntöm a gyümölcsös lés fazékba és jól elkeverem. Így finom nagyon, nem csomósodik össze, nem lesz túl híg sem, mert ha még úgy is alakulna a pudig olyan krémesebbé teszi még a hígat is. Nekem ez így nagyon bevált.

Régen csináltam tejfölös lisztes habarással, úgy sem rossz, de nekem néha összecsomósodott kicsit, pedig vettem ki forrón a habaráshoz lét, hogy úgymond egyneműsítsem és csak azután öntöttem az egészbe de mégsem lett mindig jó. Így pudinggal tuti. Próbáld ki!

2009. júl. 2. 11:33
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/5 anonim ***** válasza:
100%
Előzőnek írom .Tudod miért csomosodott neked be?mert a forrolevet kivetted belőlle !Máskor sose tedd csak hideggel.mert a forro rántásod is hideggel higitva sose lessz csomos !Ellenben ha forroval csinálod olyan csomos lessz mint a világ.
2009. júl. 3. 17:39
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!