Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Húslevesnél a habot le kell...

Húslevesnél a habot le kell szedni vagy nem?

Figyelt kérdés

Egyesek azt mondják, hogy igen, mert zavaros lesz tőle, mások meg azt, hogy az az értékes fehérje, ami kicsapódott, és le fog ülepedni az aljára, tehát nem lesz tőle zavaros a leves.


Ti mit gondoltok?



2012. jún. 2. 13:42
 1/6 anonim ***** válasza:
én nem szedem le
2012. jún. 2. 13:44
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/6 anonim ***** válasza:
A habban vannak a vízoldható tápanyagok amik a húsból melegítésnél először kioldódik, kár kidobni.
2012. jún. 2. 13:49
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/6 anonim ***** válasza:
Mi mindig le szoktuk és a zsíros foltokat is.
2012. jún. 2. 13:58
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/6 anonim ***** válasza:
63%

Ez a kérdés már legalább 1000x ki lett itt tárgyalva. Nemcsak két, inkább már három tábor van, ki így, ki úgy csinálja és mindenki meg van győződve a saját igazáról.


A legjobb, ha két fazékban megosztva teszed föl a húslevest, az egyiket habozod, a másikat nem, és utána összehasonlítod a kétfajtát. Akkor talán el fogod tudni dönteni, hogy neked melyik verzió válik be jobban.

2012. jún. 2. 14:55
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/6 anonim ***** válasza:
82%

Megosztó ez a kérdés mert:Mondjuk vegyünk bármilyen húst, amiből levest is lehet főzni, meg esetleg pörköltet, vagy brassóit. Ha levest főzünk belőle, akkor az a cél, hogy a levesünk szép, "tiszt", legyen, vagyis ne legyen zavaros. Ezért leszedjük a habját, vagy leszűrjük a levest. Így lesz gusztusos (mert az ízén nem változtat a szűrés, vagy a habozás sem). Ha ugyanebből a húsból, teszem azt pörköltet vagy brassóit, vagy szaftos húst készítünk pl., akkor nem habozunk semmit, mert az ételünk úgy lesz finom, ha amit leszednénk, a hagymával együtt (estleg zöldpaprika, paradicsommal) adja az étel sűrű szaftját. Tehát itt direkt jó, hogy nem kell habozni.

Még annyit, hogy attól, hogy leülepedik az edény aljára az amit nem haboztunk le, az azért nem marad ám ott, ha a levest szedjük (amiben zöldség, tészta, hús is benne van, és az ALJÁN! a gravitáció miatt) -akkor a "zavarosság" is a tányérba kerül, mert a szedéskor felkeveredik.

2012. jún. 3. 19:23
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/6 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!


Maradtam a hab mellett. Én szeretem, ha van "alja" a levesnek, és ha ez többek között abból adódik, hogy az egészséges kicsapódott fehérjét nem szedem le, akkor csak még jobb.

2012. jún. 4. 14:55

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!