Meddig lehet szedni a medvehagymát? Mit csináltok belőle?
Mi nagyon szeretjük.A múltkor pogit sütöttem és abba is raktam,dagasztás közben gyúrtam hozzá a leforázott darabokat.Finom volt.
Anyu a múltkor töltelékbe (husi töltelékbe) is rakott belőle.
krémlevest, mártást is lehet belőle készíteni, egy kis főzőtejszínnel, fehérborssal nagyon finom. persze botmixerrel pürésítve.
csak úgy metéltre vágva szendvicsekhez is finom.
most van a a szezonja, a zsengének. nálunk a piacon csokorba kötve árulják, de lehet "hagymástól" is kapni.
igénytelen a talajt illetően, csak félárnyékos helyre kell ültetni.évekig nem pusztul ki, ilyentájt lehet"szüretelni".
Kb. április végéig lehet szedni.
Nyersen, szendviccsel, salátába, pogácsa tésztájába, palacsinta tésztájába leturmixolva (épp azt sütök), joghurtos öntetbe összeaprítva más zöldfűszerekkel, főzeléknek (elkészítése kb. mint a spenóté, csak nem kell bele fokhagyma :P), krémlevesnek (ez a kedvencem!), olaszos spenótos tészták spenót helyett medvehagymával, és bármibe rakhatsz, amibe pl. petrezselyem-zöldet és/vagy hagymát szokás. Erőlevesbe, zöldséglevesbe is finom.
És nincs megállás, gyakorlatilag bármi sóssal finom. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!