Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Miért lett a krumplilaskám...

Miért lett a krumplilaskám liszt ízű?

Figyelt kérdés
A recept szerint összekevertem: főtt krumpli átnyomva, liszt, só. Megsütöttem. Majdnem ehetetlenül liszt ízű lett. Mit rontottam el?
2012. jún. 1. 22:28
 1/4 anonim ***** válasza:
lehet kevés só került bele.
2012. jún. 1. 22:52
 2/4 anonim ***** válasza:
Én mindig úgy csinálom, hogy a krumplit megfőzöm, a levét elrakom. Másik edényben hagymát piritok liszttel, majd mikor már szépen megpirult a liszt is!!! akkor gyorsan rá a sós krumplilevet. Az így kapott félsűrű masszát hozzáöntöm a lenyomott krumplihoz, és jól szétkeverem benne. Mindig nagyon finom.
2012. jún. 1. 23:02
 3/4 anonim ***** válasza:
Van olyan krumpli, aminek eleve "lisztes" íze van. Amúgy meg túl sok lisztet tettél bele.
2012. jún. 1. 23:04
 4/4 A kérdező kommentje:
A túl sok lisztre én is gondoltam, de szerintem meg pont kevés lett a liszt, mert van ugye az a változat is, amikor nyújtófával lepényt csinálnak ebből a tésztából, na ahhoz képest tök kevés liszt ment bele és a kész cucc is inkább sült krumplipüré állagú lett, egyáltalán nem hasonlított tésztára vagy süteményre... A fűszerezési ötleteket köszönöm, jól hangzik, de a recept szerint csak sóval is ehetőnek kellene lennie... Tudnátok arányokat mondani, hogy mennyi krumplihoz kb mennyi liszt kellett volna? No és mennyi só. Mert az igaz, hogy sótlan lett, de ez az állagát attól még nem magyarázza.
2012. jún. 1. 23:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!