Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Mi lehet a neve és a receptje...

Mi lehet a neve és a receptje ennek a sütinek? (Bővebben lent. )

Figyelt kérdés

Mamám régen készített valamilyen tejes tepsis süteményt, amit sütés közben cukros tejjel kellett öntözni néha, hogy a végén ropogós cukros teteje legyen - Mamám valamilyen pitének, vagy lepényként emlegette (talán tejes pite, vagy tejes lepény), de ilyen néven sem semmilyen hasonlót nem találok, pedig egész nap kerestem a neten is, és a háztartás összes receptkönyvét végigbogarásztam - eredménytelenül.

Megköszönném, ha valaki tudna segíteni, mert eredetileg azt hittem, hogy már ma abból fogunk csemegézni.)


2012. máj. 29. 22:15
 1/9 A kérdező kommentje:
*piteként, vagy lepényként emlegette
2012. máj. 29. 22:16
 2/9 anonim ***** válasza:

[link]


Erre gondolsz?

2012. máj. 29. 22:27
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/9 anonim ***** válasza:

esetleg ez?

[link]

2012. máj. 29. 22:39
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm, de nem hiszem, mert benne volt a receptjében, hogy sütés közben cukros tejjel kell locsolgatni az említett végeredmény eléréséhez és mint említettem, hasonlót én is találtam olyat, aminek a leírásából ez a mozzanat hiányzott, de én pontosan ezt keresem, mert tudom, hogy nem Ő találta így ezt ki. :/
2012. máj. 29. 23:00
 5/9 anonim ***** válasza:

nem a ferdinánd kalácsra gondolsz? azt kell tejjel leönteni, és ilyen cukros-vaníliás a tölteléke.

itt van kép: [link]

2012. máj. 30. 15:40
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/9 A kérdező kommentje:

Nem volt benne töltelék. :(

De közben azt hiszem meglett (egy könyvben). Kelt pite néven fut. :)

Köszönöm azért a segítő szándékot.

2012. máj. 30. 18:19
 7/9 anonim ***** válasza:
Engem a kelt pite receptje érdekelne.
2012. máj. 30. 19:17
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/9 A kérdező kommentje:

Közben kiderült, hogy még sincs meg a recept, mert aki "segített" keresni, volt annyira kedves és felszínes, hogy végigolvasás nélkül állította, hogy a szóban forgó receptben szerepel ilyen, hogy cukorral és tejjel kell a tetejét szórni és locsolni felváltva......


Tehát a kérdésem még aktuális!


A kelt pite receptjét pedig mindjárt begépelem. :(

2012. máj. 30. 20:16
 9/9 A kérdező kommentje:

40 dkg liszt

2 tojás

2 dkg élesztő

5 dkg vaj

fél liter tej

4 dkg cukor

citromhéj


Az élesztőt tejben felfuttatjuk; a tojássárgához hozzáadjuk a cukrot, a vajat, az élesztőt, a tej felét, a lisztet, sót, majd a többi tejet, hogy egészen lágy galuskatésztát kapjunk - jól kidolgozzuk, majd hozzákeverjük a tojások keményre vert habját. Letakarva 3/4 órát kelesztjük, 1-2 percet keverjük, fagyos zsírral kikent tepsibe öntjük, amiben 20 percig megint kelesztjük. A tetejét megkenjük tejjel, megszórjuk dióval és lassú tűzön fél órán át sütjük. Kiborítva langyosra hűtjük, majd kockázzuk. Egyszerű, olcsó ebédtészta.

2012. máj. 30. 20:23

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!