Meddig áll el a tojás a hűtőben?
Pl. 2-3 hét után felhasználhatom még?
Mert kb. akkor jön majd haza a férjem és szeretném meglepni őt meggyes piskótával, mert imádja.
Simán eláll addig a tojás. régen hűtő sem volt, de tojás az mindig:)és volt bőven akkor is ,nemcsak a tyúkok segge alól kiszedve.
Megerősítem, semmi baja nem lesz 2-3 hét múlva, ha most friss.
Ahogy az előző írta:
ha most friss a tojás (és persze közben a hűtőajtót sem felejtitek nyitva), akkor kibírja 2 hétig biztos, talán még 3-ig is.
Bár régi a kérdés.
De piskotához nem lesz jó mert ahhoz friss tojás kell. Régi tojással nem tudod normálisan felverni hiába vernéd sokáig akkor se lesz az igazi.
Köszi a válaszod, bár már nem emlékszem hogy mi volt, szerintem jól sikerült. :)
Most meg kb. ilyenkor fog megszületni az első babánk amire már 7 éve vártunk...:) Tehát most már bármikor megtörténhet (36. hétben vagyok), de lehet hogy épp 2-3 hét múlva lesz. :)
Sok egészséget a babának és neked :)
Otthon meg remélhetőleg piskotával fognak majd várni ;)
(én amúgy sokáig "szenvedtem" ezzel a piskotatésztával. Olvastam olyat hogy meleg legyen vagy hideg legyen a tojás. Cukorral verjem vagy cukor nélkül, esetleg porcukorral, de csak annyin múlt hogy minálunk nem nagy a tojás fogyasztás és általában régivel próbálkoztam, bár azzal is ehető de nem az igazi (sűrűbb lesz a tészta))
Köszi, remélem egészséges babám lesz és könnyű szülésem.
Piskótáról: hát most új albérletben lakunk amúgy azóta (pont ekkor fogant meg a babám is amikor ideköltöztünk) és itt nem jó a sütőnk sajnos tehát nincs lehetőségem azóta sütőbe bármit is elkészíteni. :((
De Karácsonyra remélem hogy Jézuska hoz nekem új gáztűzhelyet amiben működni fog a sütő is, nagyon jó lenne már.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!