Van itthon 20 db tojás és most néztem, hogy tegnap lejártak. De végig hűtőben volt tartva. Ugye még ehető?
Figyelt kérdés
Nem szívesen dobok ki 20 tojást...2012. ápr. 13. 19:09
1/12 anonim válasza:
Persze, nincs semmi baja. Örülj neki, hogy ilyen tojás áraknál ilyen kincsed van.
2/12 anonim válasza:
nekem is van még 20 db kb húsvétról és házi tojás ezért mindig mielött csinálom megszagolom,megvizsgálom. Ha nem büdös,nincs elszíneződve teljesen jó ám:) Volt hogy úgy ettünk meg még anno egy bolti tojást hogy 7 napja lejárt a szavatossága de megszagoltam semmi baja nem volt ezért persze megcsináltam,10 db tojásról volt szó. Persze nem lett semmi bajunk. Boltok minidg olyan kevés szavatossági időt ír rá ami irreális a legtöbb esetben!
3/12 A kérdező kommentje:
köszi a válaszokat, kicsit parás vagyok ilyen szavatossági idő téren :)
2012. ápr. 13. 19:23
5/12 anonim válasza:
Nyugi, találtam már szavatossági időn belül is rossz tojást. De nem az a gyakori, ne aggódj. Korábbi dátumokat szoktak ráírni, és amúgy sem lehet előre megtippelni, hogy meddig lesz jó, mert ki hogyan tárolja, attól is függ nagyban!!!
Lényeg, de ez mindig lényeg tojásnál:
Külön csészébe verd fel felhasználáskor! Pl ha sütit sütsz, akkor ne közvetlen a sütis tál szélén verd fel, mert ha rossz, akkor egyből folyik bele a jó alapanyagok közé... Tehát mindig csészébe verd, és csak onnan öntsd tovább, még ha macerás is....! Így csak a rossz tojás mehet kárba, a többi cucc megmarad...
6/12 anonim válasza:
Semmi baja. Nagymamámnál falun a házi tojásnál se volt ráírva, h meddig jó. A tojás az tojás, rendesen kell tárolni és figyelmesen felhasználni, ahogy előttem is írták.
7/12 anonim válasza:
Én úgy tudom, hogy ilyenkor a legegyszerűbb úgy leellenőrizni, hogy a tojásokat vízbe rakod és ha az feljön akkor rossz, ha pedig lent, akkor pedig jó.
9/12 anonim válasza:
Nincs baja nyugodtan befalhatod.
10/12 anonim válasza:
Csatlakozom az 5-öshöz: külön edénybe felütni, megnézni-megszagolni. Ha ép a sárgája (nem folyik szét) és gyanús szaga nincs, akkor tuti jó, sütésbe biztos.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!