Mit főzzek párom szüleinek ha először jönnek hozzánk?
Megesznek mindent,gombát-halat-csipőset nem főzök.
Valamilyen gyümölcslevesre gondoltam,az után mi illik?
Valami nem hagyományosat,mégis finomat és látványsat szeretnék,hogy lássák,túlterjed a főzés a húsleves-töltöttkáposztán :)
Hús csak csirke és disznó jöhet.
És valamilyen sütemény is kellene,bár ha meleg lesz akkor saját készuitésű gyümölcsös fagyit csinálok.
tárkonyos ragulevest nem főzök,irtam hogy gyümölcsleves
10:22: gondolom ez az,elég jól hangzik
http://www.gyakorikerdesek.hu/etelek-italok__sutes-fozes__13..
a csirkemájpástétomot hogy csinálod?
Tényleg jól hangzik, mert én írtam :))ha lehetek szerénytelen...tehát akkor a karaj kibontása téglalap alakúra nem okoz gondot. tényleg nem nehéz éles kés kérdése.
a csikemáj pástétom, ahogy én készítem.
fél kiló a csirkemáj. egy közepesnél kicsit nagyobb, apróra vágott hagymát zsiradékon megdinsztelek, ráteszem a májat és együtt megpárolom. zsírjára sütöm.
közben főzök hozzá 2-3 keménytojást. a májat a szafttal együtt ledarálom, utána küldöm a főtt tojásokat is.
ekkor jön a fűszerezés, só, bors, majorana, mustár, kevés tejföl, hogy krémes legyen.
a karajtekercsnél teszek bele pirospaprikát is, hogy jobban érvényesüljön a színe.
finom pikáns nem túl lágy pástétomnak kell lennie.
a húslapot finoman besózzuk és rákenünk a pástétomból.
a hosszabb felénél elkezdjük feltekerni.
ahogy korábban is írtam konyhai cérnával rögzíteni kell, hogy ne tudjon süléskor elmozdulni.
sütés közben párszor meg kell fordítani, hohy egyenletes piroskás színe legyen.
a szalonnás borítás egy plusz lehetőseg.
ha kész legalább 15 percig pihentetni kell, a cérnát még melegen leszedni.
pihi után éles késsel enyhén ferdén szeleteljük.
igen mutatós, igazi vendégváró finomság.
csak mellékesen , esetleg más alkalomra pl hidegtálra is tökéletes.
üdv.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!