Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Mit főzzek párom szüleinek ha...

Mit főzzek párom szüleinek ha először jönnek hozzánk?

Figyelt kérdés

Megesznek mindent,gombát-halat-csipőset nem főzök.

Valamilyen gyümölcslevesre gondoltam,az után mi illik?

Valami nem hagyományosat,mégis finomat és látványsat szeretnék,hogy lássák,túlterjed a főzés a húsleves-töltöttkáposztán :)

Hús csak csirke és disznó jöhet.

És valamilyen sütemény is kellene,bár ha meleg lesz akkor saját készuitésű gyümölcsös fagyit csinálok.


2012. máj. 23. 14:30
1 2
 11/17 A kérdező kommentje:

tárkonyos ragulevest nem főzök,irtam hogy gyümölcsleves


10:22: gondolom ez az,elég jól hangzik

http://www.gyakorikerdesek.hu/etelek-italok__sutes-fozes__13..

a csirkemájpástétomot hogy csinálod?

2012. máj. 24. 10:52
 12/17 anonim ***** válasza:

Tényleg jól hangzik, mert én írtam :))ha lehetek szerénytelen...tehát akkor a karaj kibontása téglalap alakúra nem okoz gondot. tényleg nem nehéz éles kés kérdése.

a csikemáj pástétom, ahogy én készítem.

fél kiló a csirkemáj. egy közepesnél kicsit nagyobb, apróra vágott hagymát zsiradékon megdinsztelek, ráteszem a májat és együtt megpárolom. zsírjára sütöm.

közben főzök hozzá 2-3 keménytojást. a májat a szafttal együtt ledarálom, utána küldöm a főtt tojásokat is.

ekkor jön a fűszerezés, só, bors, majorana, mustár, kevés tejföl, hogy krémes legyen.

a karajtekercsnél teszek bele pirospaprikát is, hogy jobban érvényesüljön a színe.

finom pikáns nem túl lágy pástétomnak kell lennie.

a húslapot finoman besózzuk és rákenünk a pástétomból.

a hosszabb felénél elkezdjük feltekerni.

ahogy korábban is írtam konyhai cérnával rögzíteni kell, hogy ne tudjon süléskor elmozdulni.

sütés közben párszor meg kell fordítani, hohy egyenletes piroskás színe legyen.

a szalonnás borítás egy plusz lehetőseg.

ha kész legalább 15 percig pihentetni kell, a cérnát még melegen leszedni.

pihi után éles késsel enyhén ferdén szeleteljük.

igen mutatós, igazi vendégváró finomság.

csak mellékesen , esetleg más alkalomra pl hidegtálra is tökéletes.

üdv.

2012. máj. 24. 11:10
Hasznos számodra ez a válasz?
 13/17 A kérdező kommentje:
Köszönöm a részletes leirást,azt hiszem ez lesz :)
2012. máj. 24. 11:44
 14/17 anonim ***** válasza:
sok sikert, de legalább másfél kilós szép karajt vegyél:))
2012. máj. 24. 12:13
Hasznos számodra ez a válasz?
 15/17 anonim ***** válasza:
Ha kirántja a palacsintát,akkor már nem hortobágyi, hanem rántott palacsinta. OKOSKA.
2012. máj. 26. 17:29
Hasznos számodra ez a válasz?
 16/17 anonim ***** válasza:
Akkor hivjuk rántott, húsos palacsintának, ha neked úgy jobban tetszik OKOSKA!!!
2012. máj. 26. 18:00
Hasznos számodra ez a válasz?
 17/17 A kérdező kommentje:
Felénk a hortobágyi palacsinta a sós palacsinta megtöltve valamilyen szaftos pörköltszerűvel,és bepanirozva,megsütve.
2012. máj. 29. 08:22
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!